Gemengde gevoelens op trouwdag Camilla en Charles

Een dag met twee betekenissen.

Achttien jaar geleden op deze dag trouwden Charles en Camilla onder het toeziend oog van de hele wereld. Hoewel deze dag vandaag de dag nog altijd feestelijk zou moeten zijn, werd 9 april twee jaar geleden overschaduwd door het overlijden van prins Philip.

Trouwdag

Op 9 april 2005 stapte koning Charles na zijn huwelijk met Diana voor de tweede keer in het huwelijksbootje, dit keer met Camilla. Het vond 24 jaar na de trouwdag van Charles met Lady Di plaats, die destijds door aanschouwers beschreven werd als een sprookjeshuwelijk. Maar hoewel de liefde ervan af leek te spatten tijdens de ceremonie, weten we allemaal hoe hun liefdesverhaal is afgelopen… Camilla bleek namelijk al die tijd al Charles grote liefde te zijn, en dat heeft Groot-Brittanië geweten. Met een heel land aan Diana-fans, kunnen we van de trouwdag van Charles en Camilla wel zeggen dat het niet een van de populairsten was.

Controversieel

Sterker nog, koningin Elizabeth was destijds niet aanwezig bij het ceremoniële deel van de bruiloft. Het is moeilijk om je een groot evenement van de koninklijke familie voor te stellen zonder de aanwezigheid van koningin Elizabeth II, laat staan ​​een royal wedding. Elizabeth was juist enorm blij voor haar zoon dat hij eindelijk bij de vrouw was van wie hij zoveel houdt, maar kon niet aanwezig zijn bij de bruiloft van Charles en Camilla vanwege haar rol als hoofd van de Church of England. Zij keurden een scheiding (en die van Charles en Diana dus ook) namelijk af. Volgens The Telegraph wogen de taken van de koningin zwaarder dan de familiale verplichtingen bij het nemen van deze beslissing.

Overlijden Philip

Dat de trouwdag van de huidige koning en koningin-gemalin niet voor iedereen even feestelijk was is dus wel duidelijk, maar twee jaar geleden kreeg deze dag een nog iets vervelender randje. Op 9 april 2021 kwam prins Philip op 99-jarige leeftijd namelijk te overlijden. Naar verwachting zal de koninklijke familie vandaag in privékringen stilstaan bij het overlijden van de prins en zal de trouwdag van Charles en Camilla uit zowel vreugde als verdriet bestaan. De datum is dus een heel dubbele voor de Royal Family geworden.

Bron: Hello magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws