Wow: herken jij Chazia Mourali nog terug?

Alsof de tijd stil heeft gestaan!

Moederschap

Die stap terug uit de entertainmentwereld was heel bewust, legt Chazia later uit aan het AD. “De reden waarom ik er radicaal voor koos niet door te gaan met tv, was omdat ik in een soort moederflow zat. Mijn dochter was net geboren, ik wilde zo graag dat ze in een goede wereld terechtkwam, dat vond ik een belangrijke keuze. Niet iedereen begrijpt dat, dat je zo’n keuze maakt die gaat om iets groters dan jezelf, maar ik wilde er voor haar zijn”, vertelde ze in een interview.

Hoewel ze haar glanzende tv-carrière dus vaarwel zegt, blijft Chazia altijd actief in de mediawereld. Zo heeft ze onder andere programma’s over klassieke muziek gepresenteerd op Radio 4, en is ze sinds 2019 actief voor omroep PowNed met het programma Goed Ingelichte Kring – een opinieprogramma met vrouwelijke gasten.

Prijzen

En dat laatste project legt de presentatrice geen windeieren! Eind 2022 viel ze namelijk nog in de prijzen met het programma. Een bijzonder gesprek met Oekraïense festivaldirecteur en pianiste Tatiana Chevtchouk won namelijk de award voor Radiomoment van het Jaar 2022.

Inhoud

Chazia kan dan ook tevreden terugkijken op haar stap terug uit de spotlights. “Ik ben heus niet zo stoer om te zeggen dat ik me nooit achter de oren heb gekrabd. Destijds stond de taxi altijd klaar en kreeg ik kleding en make-up cadeau. Nu moet ik zelf naar Hilversum rijden en schaf ik mijn eigen spullen aan”, deelt ze met Panorama.

Maar, zo legt ze uit, nu kan ze zich veel meer richten op projecten waarvan de inhoud haar ontzettend boeit. “Ik wilde echter stoppen met programma’s als Char om me meer op het moederschap te richten en onderwerpen vast te pakken die me echt iets doen. Je betaalt een hoge prijs voor vrijheid, maar je moet ook weten dat mijn Tunesische vader uit een werelddeel komt waar mensen een nog veel hogere prijs betalen om zichzelf te zijn. Dus waar hebben we het dan eigenlijk over?” Duidelijk!

Bron: Panorama, AD.nl | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..