Pijnlijk: Sarah Ferguson heeft geen uitnodiging voor de kroning ontvangen

Sarah moet de ceremonie vanuit huis volgen.

Nadat eerder deze week bekend werd dat prins Harry komende maand afreist naar het Verenigd Koninkrijk voor de kroning, vroeg menigeen zich af hoe het nou zit met andere genodigden. Want heeft Sarah Ferguson bijvoorbeeld wel een uitnodiging ontvangen? Nope, blijkt nu…

Geen uitnodiging

De lijst met aanwezigen voor de kroning van Charles op 6 mei wordt steeds langer. Van Kate Middleton tot aan Albert en Charlene van Monaco, menig royal kan alvast hun beste outfit uit de kast trekken voor de special gelegenheid. We weten inmiddels dat Meghan in ieder geval niet meereist met prins Harry. Wie we dus ook niet hoeven te verwachten tijdens de kroning, is Sarah Ferguson. Zij heeft namelijk geen uitnodiging gekregen. Dochters Beatrice en Eugenie zullen volgens bronnen wel aanwezig zijn, net als hun vader, schandaalroyal prins Andrew.

Jammer

Volgens The Independent zal Fergie de ceremonie helaas vanuit huis moeten volgen: “Ze heeft Charles en Camilla enorm gesteund en wil niet dat het over haar gaat. De hele dag draait om de nieuwe koning en het succes van zijn bewind, maar ze is altijd een voorstander geweest van de koninklijke familie en de wijlen koningin zou ongetwijfeld gewild hebben dat ze erbij was.”

Sarah kon erg goed overweg met wijlen Queen Elizabeth. Sterker nog, ze heeft voor haar overlijden zelfs aan haar beloofd dat ze altijd achter haar ex-man (en de Queens zoon) prins Andrew zal blijven staan, ondanks de hele affaire rondom hem. Waarschijnlijk had Sarah stiekem – vanwege haar band met Elizabeth – wel een uitnodiging verwacht. Vorige maand zei ze tijdens haar boekentour nog wat ze van plan is te doen wanneer ze niet werd uitgenodigd: “Ik heb besloten dat het beste aan Brits zijn rond een kroning is – hoewel ik er nog nooit ben geweest – ik denk dat we een theesalon moeten inrichten onderaan de oprijlaan met thee en gebak.”

Bron: Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws