Buckingham Palace deelt foto van drie generaties Britse royals

Drie generaties op één foto!

Al eerder gooide Buckingham Palace een reeks portretfoto’s van de Britse royals online. Plaatjes waarop Charles, Camilla en een aantal andere leden van het koningshuis in vol ornaat waren te bewonderen. Inmiddels staat er meer moois op de officiële Instagram-pagina van ‘Charles & Co’, waaronder twee portretten van drie generaties royals bij elkaar! 

Op de eerste van de twee kersverse foto’s zien we de koning zitten op een troon in, jawel, de Throne Room van Buckingham Palace. Volledig opgedoft, inclusief kroon, mantel en de rest van de historische pracht en praal. Op de plaat wordt Charles vergezeld door zoonlief William en prins George, beiden iets vrolijker kijkend dan de koning zelf.

 

De foto is, net als de eerder vrijgegeven serie portretten, geschoten op zaterdag 6 mei, de dag van de officiële kroning van Charles en Camilla.

Groepsfoto

Op de tweede foto is het ietsjes drukker dan op de plaat met het drietal. In dezelfde ruimte is namelijk een grote groep te zien, bestaande uit het koninklijk paar samen met hun metgezellen en pages.

Van links naar rechts: Ralph Tollemache, Oliver Cholmondeley, Nicholas Barclay, prins George, Fiona Mary Merritt, de koning, de koningin, Annabel Elliot, Freddy Parker Bowles, Arthur Elliot, Gus Lopes en Louis Lopes.

Natuurlijk draagt Charles ook op deze foto de staatskroon. Zijn vrouw Camilla poseert trots met de kroon van Queen Mary, die in 1911 speciaal werd gemaakt voor de Britse koningin Mary of Teck.

Bron: Instagram, RTL Nieuws | Beeld: Instagram, NL Beeld / Newspix

Laatste nieuws