Zien: deze dames zijn de ex-vriendinnen van prins Harry

Dit zijn de dames met wie prins Harry gedatet heeft vóórdat hij met Meghan trouwde.

7. Camilla Romestrand (2010)

In 2010 werd prins Harry opeens gelinkt aan Scandinavische rock chick Camilla Romestrand. De twee zouden elkaar gevonden hebben nadat zijn romance met Chelsy Davy weer ten einde was gelopen – dit keer definitief.

Het schijnt dat de Noorse rockzangeres aan vrienden heeft verteld dat ze de nacht met Harry heeft doorgebracht in Clarence House in 2010. En dat niet alleen, hij zou haar ook ontbijt op bed hebben gebracht. Harry heeft er niets over gezegd, maar de relatie zou sowieso niet lang standgehouden hebben.

camilla romestrand
In 2010 op de rode loper. (Beeld: NL Beeld)

Een bron zou destijds aan (daar is-ie weer!) News of the World gemeld hebben dat de zangeres haar relatie met de prins niet aan de grote klok wilde hangen, uit angst dat het haar muzikale carrière zou overschaduwen.

8. Florence Brudenell-Bruce (2011)

Ook volgde na zijn break met Chelsy een korte relatie met Florence Brudenell-Bruce, die de bijnaam ‘Flea’ draagt. In Spare blikt Harry weemoedig terug op hun korte relatie. Zo omschrijft hij hun eerste weken samen als ‘idyllisch’: “We zagen elkaar vaak, lachten veel, en niemand wist ervan.” Maar al snel slaat dit om. “Flea belde me in tranen op. Er stonden acht paparazzi bij haar flat. Ze hadden haar door half London opgejaagd.”

florence brudenelle bruce
Florence in september 2011. (Beeld: NL Beeld)

Ook hier zou de media-aandacht te veel geworden zijn voor de jonge vrouw. “Flea bleef maar zeggen: ‘Ik kan dit niet aan.'”, schreef Harry. Inmiddels is Florence getrouwd met Henry St George, een bankier met miljoenen op de bank, en zet Florence zich in als mental health-coach, creatief wonder, designer, en zakenvrouw.

9. Cressida Bonas (2012 – 2014)

Prins Harry’s tweede serieuze vriendin was Cressida Bonas, aan wie hij werd voorgesteld door prinses Eugenie en prinses Beatrice. Cressida is een actrice en werkte als model voor onder andere Burberry en Mulberry.

cressida bonas
Naast goede vriendin prinses Eugenie bij ene bruiloft. (Beeld: NL Beeld)

In Spare schrijft Harry dat Cressida een belangrijke rol had in het uiteindelijke verwerken van de dood van zijn moeder. Zo herinnert hij zich dat hij in gesprek met ‘Cress’ voor het eerst over het tragische verlies heeft gehuild.

Toch houdt de relatie geen stand. Zo schrijft de Duke of Sussex dat hij zich realiseerde dat zij geen match waren, en dat hij daarom besloot er een punt achter te zetten. “Ze knikte”, herinnert de prins zich, “Het leek haar allemaal niet te verrassen. Zij had hier ook al over nagedacht.”

10. Ellie Goulding (2015)

Het zou goed kunnen dat prins Harry en zangeres Ellie Goulding alleen vrienden zijn, maar ze hebben wel een geschiedenis samen. Ellie zong op de bruiloftsreceptie van William en Kate en ook op de Invictus Games in 2014.

ellie goulding
Bij een optreden in 2015. (Beeld: NL Beeld)

In 2015 werd het stel gespot terwijl ze het erg gezellig hadden onder een dekentje bij een polowedstrijd en als Ellie gevraagd wordt naar haar relatie met de prins, kan ze nooit echt iets ontkennen. Maar in 2016 ontmoette Harry Meghan en de rest… is geschiedenis.

Bron: Town & Country, CBS, Spare, Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws