Aha! Kate legt uit waarom de Britse royals geen handtekeningen mogen zetten

Er zit wel degelijk een hele goede reden achter.

Een handtekening bemachtigen van grote beroemdheden is voor de meeste mensen een grote droom. Maar wist je dat de Britse royals dit helemaal niet mogen doen? Prinses Kate onthulde recent dat zij ‘wegens de regels’ geen handtekening mag zetten. Maar creatief is de prinses zeker: ze verzon daarom een goed alternatief om haar jonge fans tóch blij te maken.

Handtekening

Tijdens haar verrassingsbezoek aan de Chelsea Flower Show in Londen kreeg prinses Kate de vraag of ze iets wilde signeren. En hoewel het allemaal zo makkelijk lijkt, ligt dat voor de Britse royals een tikkeltje anders.

“Ik kan mijn naam niet schrijven”, vertelde Kate haar jonge fan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de prinses helemaal niks mocht opschrijven. “Maar, ik kan wel iets tekenen.” Naar verluidt tekende Kate een mooie bloem voor het 7-jarige meisje. En natuurlijk wilden de andere kinderen ook een tekening van de prinses, waardoor ze voor twee andere kinderen een boom en een vijver tekende. Wellicht een nieuwe roeping, Kate?

kate handtekening
Beeld: NL Beeld

Reden

Toch waren de mensen wel benieuwd waarom de prinses geen handtekeningen mocht zetten en vroegen het Kate. “Mijn volledige naam is Catherine, maar ik mag nergens mijn handtekening zetten. Dat zijn één van die regels”, legde ze uit. Daarna werd het duidelijk dat de royals geen handtekeningen mochten zetten, omdat hun handtekeningen dan mogelijk kunnen worden vervalst. En dat is iets wat natuurlijk niet moet gebeuren.

Toch wil de koninklijke familie niet niks geven aan hun fans, dus als alternatief tekenen ze a la Kate een mooie tekening in plaats van een handtekening óf gaan ze (héél soms) op de foto met fans. Je mag jezelf dus absoluut speciaal voelen als jij een foto weet te schieten met de Britse royals!

Bron: Us Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws