Zonnig weer op komst: zo voorkom je een verbrande hoofdhuid

Na een heerlijk dagje strand terugkomen zónder rode, gevoelige hoofdhuid – da's ook weleens fijn.

Nu het zonnetje zich (eindelijk maar toch) weer veel vaker laat zien en we weer regelmatig vertoeven op het terras met een wijntje en een kaasje binnen handbereik, is het belangrijk om onze huid te beschermen tegen de zon. Maar waar we onze armen en benen graag vol smeren met factor 30, vergeten we plekjes als de hoofdhuid vaak. Zo zorg je ervoor dat de huid onder je lokken niet verbrandt. 

Vette lokken

Je lichaam op een zonnige dag insmeren met een goede zonnebrandcrème is helemaal niet zo erg – je huid is meteen goed gehydrateerd, je kunt verantwoord neerstrijken in de zon én het ruikt vaak ook nog eens lekker. Bij je hoofdhuid zit dat toch wat anders. Een flinke dot vloeibare crème op je hoofd planten en eens goed op de hoofdhuid inmasseren – het is niet echt waar je haar op zit te wachten. Je lokken worden er vet van, en het parfum dat vaak aanwezig is in de zonnebrand is ook niet bepaald bevordelijk voor de kwaliteit van je haar – om nog maar te zwijgen over hoe die melkachtige substantie eruitziet op je kapsel terwijl je op het terras zit.

Hoofddeksel

Toch weten we allemaal dat verbranding hartstikke slecht voor je is, en beschermen we onze hoofdhuid dus het liefste wél tegen de zon. Gelukkig zijn er oplossingen voor als je liever niet met een vettig melk-kapsel over de boulevard flaneert. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een hoed of pet te dragen, maar als die niet fijn kleurt bij je zomerse japonnetje, zijn er ook andere opties.

Zonnewater

Zo kun je kiezen voor een doorzichtige spray-zonnebrand. Deze is niet te zien in je haren, maar beschermt je hoofdhuid toch tegen de zon. En nog beter: tegenwoordig is er ook zonnewater te koop. Dit goedje is geschikt voor je hele lichaam, maar is speciaal ontworpen om de hoofdhuid mee in te sprayen. Het heeft een speciale formule dat ervoor zorgt dat je haren niet vet worden, maar toch beschermd zijn tegen UV-straling. Een must-have voor deze zomer!

Bron: Cosmopolitan, NSMBL | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws