Kim Feenstra over IVF: ‘Mensen onderschatten wat dit met je doet’

'Er zijn momenten dat ik boos ben op de hele wereld', deelt een openhartige Kim Feenstra.

Ze vaart haar eigen koers, en dat bevalt Kim Feenstra nog altijd goed. Inmiddels is ze alweer twee jaar moeder van de kleine Brooklyn, en zit ze samen met vriendlief Stanley Tailor in haar tweede IVF-traject. En dat doet best wat met je, verklapt ze aan Beau Monde. “Gelukkig is Stanley niet bij ons weg te slaan.”

Tweede ronde

Na een lang en zwaar IVF-traject was het moment in 2020 eindelijk daar, en zag de kleine Brooklyn het levenslicht. Inmiddels zitten Kim en haar grote liefde in hun tweede IVF-traject, en wordt er vurig gehoopt op gezinsuitbreiding. Het is nu allemaal wel een beetje anders dan die eerste keer, deelt Kim.

“Ik weet nu wat ons te wachten staat. Ik ervaar alles dit keer wel bewuster en soms raak ik obsessief”, vertelt ze. Maar door haar gedachten op te schrijven, helpt ze zichzelf om die zorgen meer los te laten.

‘Fucking heftig’

Het blijft overigens een behoorlijk pittig traject. “Die hormonen zijn fucking heftig en het kan erg eenzaam zijn”, legt Kim uit. “Gelukkig is Stanley niet bij ons weg te slaan. Voordat we Brooklyn kregen, zei hij dat we er alles aan zouden doen om papa en mama te worden. Dat geeft een steady gevoel.”

Ook naast de hormonen is zo’n IVF-traject een flinke rollercoaster. Zo vertelt Kim openhartig over het omgaan met negatieve testuitslagen – en dat is de ene keer makkelijker dan de andere keer. Zo vertelt ze dat ze zoveel mogelijk positief blijft: “Dan vraag ik of we nog een bloedtest kunnen doen of een baarmoedermassage kunnen proberen.”

kim feenstra

Maar positief blijven lukt natuurlijk niet altijd. “Er zijn ook momenten dat ik boos ben op de hele wereld en mijn frustraties kan afreageren op iemand die op de weg te langzaam voor mij rijdt. Dat komt echt door de hormonen. Mensen onderschatten wat dit mentaal en fysiek met je doet. Het is echt killing. Gelukkig helpt wandelen, sporten en leuke dingen met mijn kind doen”, deelt ze.

Dit artikel is afkomstig uit de allernieuwste Beau Monde. Die ligt vanaf woensdag 7 juni in de winkels. Hierin vertelt Kim ook over het moederschap, haar trouwplannen, en haar wilde haren. Verder vind je in deze editie een interview met Soy Kroon, vertelt Romy Monteiro over haar blijmakers, en mogen we binnen komen kijken bij Bianca Fröhlich. 

Interview: Anne Tonen | Foto’s: Jasper Suyk | Visagie: Xelly Cabau van Kasbergen | Styling: Jihane El Haddar

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..