Hoera, hoera, hoera! Zweedse prins Nicolas mag vandaag acht kaarsjes uitblazen

Feest bij de Zwoyals!

De Zweedse prins Nicolas mag vandaag alweer acht kaarsjes uitblazen. En om dat te vieren trakteren prinses Madeleine en manlief Chris O’Neill een té lief verjaardagskiekje van de jonge prins.

‘Lief mannetje’

Nicolas, prins van Zweden, hertog van Ångermanland, is het tweede kind van Madeleine en haar man Chris O’Neill en is achtste in de lijn van de troonopvolging. In vergelijking met zijn oudere zus, de ondernemende en altijd vrolijke prinses Leonore, is hij wat rustiger. “Het is een heel lief mannetje,” vertelde Chris eerder. “Ik smelt voor mijn kinderen, ze zijn allemaal schattig.”

8 jaar

En om hun jarige zoon in het zonnetje te zetten, zet de prinses van Zweden een lief kiekje van haar zoon op haar Instagram-kanaal. “Happy happy birthday lieve en grappige Nicolas, wie vandaag 8 jaar is geworden!”, luidt het onder de post.

Hertogdom

En hoewel prins Nicolas nog maar zeven is, is hij sinds zijn doop hertog van het Discovery Park. Dit was destijds een cadeau van de inwoners van Västernorrland. Een eerste bezoek stond vorig jaar eindelijk op de planning. De prins voegde zich toentertijd bij zijn ouders, prinses Madeleine en Chris O’Neill in Ångermanland, om Discovery Park te openen in het Naturum Höga Kusten, een werelderfgoedcentrum.

Het bezoek van de jonge prins aan het park was voor veel mensen een hoogtepunt, ook voor gouverneur Berit Högman. Over het bezoek van de prins zei hij het volgende: “We zijn erg blij de prins en zijn familie te verwelkomen om het Discovery Park officieel in te huldigen. Ik hoop dat het een onvergetelijke kans zal zijn voor de prins, die zowel speelsheid als nieuwsgierigheid opwekt om meer van de Hoge Kust en Ångermanland te leren en te verkennen!”

Wij zijn benieuwd wanneer we de jonge prins weer in actie gaan zien!

Bron: Royalty-online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws