Zweedse prins Nicolas bezoekt voor het eerst zijn hertogdom

De jonge prins was perfect voor de taak.

Lees ook

Het was gisteren een feestelijke dag in Zweden. De zevenjarige prins Nicolas bezocht namelijk voor het eerst zijn hertogdom. En dat was allesbehalve statig en koninklijk! 

Discovery Park

Hoewel prins Nicolas nog maar zeven is, is hij sinds zijn doop hertog van het Discovery Park. Dit was destijds een cadeau van de inwoners van Västernorrland. Een eerste bezoek stond gisteren eindelijk op de planning. De prins voegde zich bij zijn ouders, prinses Madeleine en Chris O’Neill in Ångermanland, om Discovery Park te openen in het Naturum Höga Kusten, een werelderfgoedcentrum.

Drukke agenda

De jonge prins huldigde het park officieel door een plaquette te onthullen. Daarna was het tijd voor pret en mocht hij op de glijbaan spelen. Ook prinses Madeleine waagde een kansje en ging samen met haar zoon van de glijbaan. Verder was de agenda gevuld met een ontdekkingstocht in het bos en knutselen.

Prinses Madeleine is erg blij dat ze de royal duties samen met haar zoon kon doen en liet later weten dat het “erg leuk was om samen met Nicolas aan de activiteiten deel te nemen”. Ach ja, het is weer wat anders dan linten doorknippen en praten met staatshoofden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Speelsheid en nieuwsgierigheid

Het bezoek van de jonge prins aan het park was voor veel mensen een hoogtepunt, ook voor gouverneur Berit Högman. Over het bezoek van de prins zei hij het volgende: “We zijn erg blij de prins en zijn familie te verwelkomen om het Discovery Park officieel in te huldigen. Ik hoop dat het een onvergetelijke kans zal zijn voor de prins, die zowel speelsheid als nieuwsgierigheid opwekt om meer van de Hoge Kust en Ångermanland te leren en te verkennen!”

We zijn benieuwd wanneer we de jonge prins weer in actie gaan zien!

Laatste nieuws

Zie ook