Muziek, fashion twins en glam op dag twee van staatsbezoek België

Wederom een zeer geslaagde dag!

Waar Willem-Alexander en Máxima vandaag beginnen aan hun laatste dag in België, blikken wij even terug naar gisteren. Ook op dag twee van het staatsbezoek zat de koninklijke agenda weer bomvol. Van een bezoekje aan een muziekkapel, tot striptekenen en van handjes schudden tot full glam tijdens de Contraprestatie. Ook gisteren zat ons koningspaar niet stil!

Twinning

Koninginnen Mathilde en Máxima hadden een twinning moment tijdens hun muzikale ochtend bij de Koningin Elisabeth Muziekkapel in het Belgische Waterloo. Hier hebben ze een aantal jonge muzikanten ontmoet en werden ze getrakteerd op verschillende optredens. De vorstinnen hadden hun outfit weer perfect op elkaar afgesteld en leken volgens vele fans wel zussen!

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Máx ging gehuld in een halflange witte jurk beschilderd door Pablo Piatti van haar favoriete Belgische modehuis Natan. Daaronder droeg ze matchende limoengroene suède pumps van Gianvito Rossi en ze maakte haar outfit compleet met een bloemige haarband. Mathilde ging ook voor een kleedje van Natan, maar zij koos voor een groen en bloemig motief. Ze droeg bijpassende roze suède pumps en stijlde haar outfit, net als Máx, af met een roze band op haar hoofd.

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Waar Máx en Mathilde opgingen in de muziek, doken Wim-Lex en Filip samen het Waalse start-up Aerospacelab in Ottignies-Louvain-la-Neuve in om over satellieten te leren. Ook de mannen hadden een twinning moment, al was deze ietwat minder fashionable. Ach, veiligheid voorop!

NL Beeld / Patrick van Emst

Het koninklijke gezelschap zocht elkaar weer op en na een lunch op het Kasteel van Seneffe reisden ze door naar Charleroi. Hier werden ze feestelijk ontvangen door de inwoners van de stad.

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Daarna liet Wim-Lex zich van hun creative kant zien tijdens een stripteken-workshop.

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst
En was het tijd voor de Contraprestatie. Als bedankje voor de gastvrijheid van het Belgische koningspaar, organiseerde Wim-Lex en Máx een concert in cultuurhuis Flagey. Het koninklijke gezelschap verscheen in full glam bij het optreden van het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta.
Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Modekoningin Máxima weet de jurk van Máx te herkennen. Ze heeft wederom een ontwerp van Nederlandse designer Taminiau uit de koninklijke koffer getrokken. Als een soort Griekse godin maakte ze weer een verbluffende indruk met deze geel-oranje asymmetrische jurk. Dit is de vierde keer dat de koningin deze jurk uit de kast trok; de laatste keer dat ze hem aanhad was op haar veertigste verjaardag.

Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst
En wederom hadden Mathilde en Máx hun outfit op elkaar afgestemd, want ook de Belgische koningin hulde zich in een kleedje van Taminiau. Zij koos voor een jurk met een ietwat neutralere kleur en prachtige details. Vriendinnen, collega’s, buurvrouwen en nu ook fashion twins: wij zijn fan!
Bron: Modekoningin Máxima, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld / Patrick van Emst

Laatste nieuws