Meghan Markle minst populaire lid van de royal family

De Britten hebben een duidelijke favoriet.

Een podcast die van Spotify wordt geschrapt, een Spotify-baas die de vuile was buitenhangt en ook nog een spannende achtervolging met de paparazzi. Het zitten Meghan Markle en prins William niet mee. En helaas, ook de Britten hebben hun steun in de Californian royals opgezegd. Dat blijkt uit een poll van YouGov waar Meghan er niet al te best vanaf komt… 

Meghan Markle

Niets toont de liefde van het volk voor de royals meer aan dan een ouderwetse poll. Organisatie YouGov meet altijd hoe positief men naar de royals kijks, wat berekend wordt als het verschil tussen het aantal mensen met een positieve mening en mensen met een negatieve mening. Uit een nieuwe peiling blijkt nu dat Meghan Markle impopulairder is dan ooit. Zeven van de tien Britten hebben namelijk aangegeven dat ze een negatief beeld hebben van de hertogin van Sussex. Het is zelfs gedaald tot een -47, het laagste sinds YouGov begon met het bijhouden van de poll in 2017.

En helaas, ook prins Harry komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. Hij scoorde -36, wat een daling is van twee punten ten opzichte van april. Dit is al wel iets verbeterd, want in januari stond hij nog op -44. Ai!

Andere royals

Hoewel Harry en Meghan het er niet al te best vanaf brengen, zijn er ook leden van de royal family die het juist goed doen. Zo is de Princess Royal Anne de meest populaire, met een netto score van +60. Ook doet het kersverse koningspaar het helemaal niet slecht.

Zo geeft op 6 op de 10 Britten aan een positief beeld te hebben van koning Charles, wat neerkomt op een positief resultaat van +32. Dit is lager dan toen hij in september op de kroon kwam toen deze op +48 stond, maar is een verbetering ten opzichte van april toen deze vóór de kroning op +26 stond. Koningin Camilla heeft een kleine daling gehad van vijf punten en staat nu op een respectabele +4.

Maar hoe zit het met de Waleses? Ook die kunnen ’s nachts rustig slapen, want daar zijn de Britten nog steeds groot fan van. Zo is de netto gunstigheid van prins William gestegen tot +57, waarbij zo’n 75 procent van de Britten een positief beeld heeft van de troonopvolger. Ook Kate doet het goed, en ziet de prinses haar punten stijgen met vijf punten, van +54 in april naar +59. Dat is dus bijna een nek-aan-nek-race met Anne!

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws