Oh no: website Prince of Wales lijkt uit de lucht verdwenen

Zou er dan toch een logische verklaring voor zijn?

Het lijkt misschien een rare fout – of zouden er kwaadwilligen achter zitten? Hoe dan ook is de website Princeofwales.gov.uk, de officiële website van de Walese prins, niet meer te bereiken. Gelukkig zit er waarschijnlijk een heel logische reden achter de verdwenen website.

Digitale royals

Waar royals zich vroeger beperkt in het openbaar lieten zien – en dan het liefst op flinke afstand, verheven boven het gepeupel, zit de gemiddelde monarchie anno nu net een stukje anders in elkaar. Gezien worden, gezellig doen met de menigte, en je koninklijke gewicht in de strijd gooien voor zaken die je na aan het hart gaan: het heurt er allemaal bij.

En het zou niet de 21e eeuw zijn zonder de nodige royals op de het internet. Waar beter kun je immers met één klik op de knop laten zien aan al je fans uit binnen- en buitenland hoe hard jij je inzet voor de goede zaak? Van sociale media tot persoonlijke websites: de royals zijn goed vertegenwoordigd op het world wide web.

Website op zwart

Het was dan ook even schrikken toen de officiële website van de Walese prins, Princeofwales.gov.uk, plotsklaps verdwenen leek te zijn. Hello Magazine weet echter een goede reden aan te wijzen voor de plotselinge verandering:

“Het is redelijk aannemelijk dat de Prince of Wales-website uit de lucht gehaald is om de veranderingen te maken die nodig zijn voor de switch naar Prince William, die deze rol nu heeft overgenomen.”

Verschuivingen

We zijn inmiddels ruim driekwart jaar verder, maar toch blijkt dat er binnen Buckingham Palace nog niet alle puntjes op de i’s zijn gezet met de veranderde rollen na het overlijden van wijlen Queen Elizabeth.

Sinds die trieste dag in september 2022 was de website van de Prince of Wales namelijk nog een laatste eerbetoon aan de overleden koningin. Maar goed: zelf was Charles geen Prince of Wales meer met z’n troonsbestijging, en dus verschoof hij zijn digitale hebben en houden naar de algemene site van de Britse monarchie op het domein Royal.uk.

Het lijkt er nu dus op dat William ein-de-lijk maar toch z’n eigen webstek krijgt op de Prince of Wales-website. Wij hopen natuurlijk op een nog uitgebreidere selectie foto’s van het gezinnetje rond de Prince (and Princess, niet te vergeten!) of Wales. Wie weet wat de koninklijke webmaster ervan gaat maken!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws