Zó laat je net als Letizia je grijze haren stralen

Move over, blondes and brunettes!

We hebben veelal een beetje een haat-liefdeverhouding met grijs haar. We weten dat het erbij hoort wanneer je ouder wordt, maar we slaan het liever over. Toch bewees niemand minder dan koningin Letizia onlangs dat het absoluut onnodig is om je grijze lokken te verbergen. Een haarstylist vertelt hoe ook jij je grijze haar kan laten stralen.

Letizia in stijlvol…grijs

Het was ongetwijfeld een behoorlijke geruststelling voor veel vrouwen toen queen of fashion Letizia vorige week liet zien haar deels grijze coupe gewoon te omarmen. Want als zelfs een modieuze koningin als Leti kan wegkomen met grijstinten in het haar, zegt dat genoeg. Ook jij kan stralen met grijs haar – zeker als je het op de juiste manier weet te verzorgen.

Uitgroeien

Hair colorist Tracey Cunningham, die onder andere Kim Kardashian en Jennifer Lopez onder handen nam in haar kappersstoel, vertelt aan Vogue dat grijs haar dé trend du moment is, en er zelfs voor kan zorgen dat je jonger lijkt. “Veel vrouwen zien er jeugdiger en veel minder moe uit als ze hun haar uit laten groeien. Het is alsof hun gezichten oplichten”, stelt ze.

Tracey pleit voor natuurlijk laten uitgroeien, en wil niets weten van een overgang met highlights en lowlights. “Je moet het gewoon omarmen en het laten uitgroeien,” zegt ze. “Wat je niet wilt is je haar bleken en daarna grijs verven, dat ziet er niet goed uit. Ik zag Kristen McMenamy ooit met Pasen toen ze flinke uitgroei had. Een jaar later stond ze met grijs haar op de cover van Vogue en zag ze er schitterend uit.”

Verzorgingsproducten

Het enige minpunt aan grijze haren is volgens Tracey het feit dat het haar er mat en dof uit kan gaan zien. Maar niets dat niet op te lossen is met een aantal goede haarproducten! Tracey tipt een glansspray, die ervoor zorgt dat je lokken extra shiny lijken. Op die manier maak je het beste van je grijze coupe.

Bron: Vogue, Nouveau, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws