Evenbeeld prinsje George duikt op in honderd jaar oude foto

'De gelijkenis is bijna griezelig!'

De appel valt niet ver van de boom, zegt men wel eens. En dat zien we nergens beter dan bij de royals – zoals deze week ook weer bleek. Piepjonge prins George zou namelijk als twee druppels water lijken op zijn overgrootvader, spotten verschillende royalty watchers.

Earl Spencer

Wie een béétje up to date blijft met de Windsors, weet dat de broer van wijlen Prinses Diana bijzonder actief is op sociale media. Zo kwam hij onlangs nog fel op voor z’n neefje, prins Harry, via Twitter.

Meestal houdt de graaf het echter bij pittoreske kiekjes vanaf het landgoed Althorp, dat al jaren meegaat in de Spencer-familie, en kiekjes uit de archieven van zijn (verre) voorvaderen.

Mary

Zo deelde hij vorige week een unieke foto die bijna een eeuw geleden genomen is, van zijn grootouders, vader, tante…en Queen Mary herself. Mocht het nog niet duidelijk zijn aan de lichaamstaal van de ongemakkelijk geposeerde Spencers: zo’n koningin op bezoek is bést bijzonder.

Toch is de aanwezigheid van de echtgenote van koning George V niet het meest spraakmakende detail aan deze foto.

Spencer-genen

Zo raken fans in de reacties bij de foto namelijk niet uitgepraat over Charles Spencers vader, die rechts op de foto te zien is met z’n viervoeter op schoot. Wie namelijk niet oplet, zou toch zwéren dat daar de piepjonge prins George zit! “Prins George is all Spencer“, schrijft één fan bij het kiekje. Een ander deelt: “Wow! Dat had prins George kunnen zijn met z’n hond…de gelijkenis is bijna griezelig!” Ter vergelijking hebben we nog even een kiekje van de kleine troonopvolger erbij gepakt – eveneens strak in’t pak met z’n haren in een nette zijscheiding.

George
Beeld: NL Beeld

We moeten zeggen: de familiegelijkenis is niet te missen! Wie weet of de Spencer-trekjes over de jaren net zo duidelijk aanwezig blijven bij de jonge prins, of dat hij tóch zal uitgroeien tot een onmiskenbare Windsor. De tijd zal het leren…

Bron: Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws