William en Harry maken verschijning bij hetzelfde event

De gebroeders hebben altijd hun steun betuigd aan de Diana Award, zo ook nu.

William en Harry verschenen dit weekend weer sinds lange tijd samen op het toneel. De prins van Wales en de hertog van Sussex kwamen voor het laatst bij elkaar tijdens de kroning van hun vader. Dit keer lieten de twee zich samen zien ter ere van hun overleden moeder. Zijn paps en mams het enige wat de koninklijke broers nog verbindt?

Diana Award

William en Harry lieten zich beiden zien bij de Diana Award Virtual Awards, afgelopen weekend. De twee werden voor het laatst samen in het openbaar gezien bij de kroning van Charles afgelopen mei in Westminster – waarbij Harry zo’n drie rijen achter prins William zat. Afijn, moeders nalatenschap is reden genoeg om toch weer een soort saamhorigheid te tonen, zelfs al is het alleen maar digitaal.

De twee broers hebben altijd hun steun betuigd aan de Diana Award, die in 1999 werd ingesteld ter nagedachtenis aan wijlen Diana en haar overtuiging dat jonge mensen de macht hebben om de wereld te veranderen. Dit jaar werden 189 jongeren uit 31 landen over de hele wereld geëerd met de bijzondere award.

Ze werden geroemd voor “het transformeren van hun gemeenschappen, het stimuleren van blijvende verandering en het creëren van een eerlijkere, meer rechtvaardige samenleving voor iedereen.” Winnaars zijn tussen de 9 en 25 jaar oud en krijgen toegang tot een netwerk van gelijkgestemde jonge activisten via het ontwikkelingsprogramma, dat middelen, kansen en training biedt om hun vaardigheden te ontwikkelen. Allemaal hartstikke mooi, natuurlijk – en het feit dat de jonge activisten hun prijzen met een randje royal flair mogen ontvangen is daarbij éxtra leuk meegenomen.

Legacy van moeders

In de openingstoespraak van de ceremonie sprak de prins van Wales uit dat hij trots is om de missie van zijn overleden moeder voort te zetten. ”Het herinnert ons eraan dat wanneer we in jonge mensen investeren, wanneer we hen de tools en kansen bieden om een ​​verschil te maken, ze de wereld kunnen veranderen. Een overtuiging die mijn moeder deelt en die ik met trots in haar naam voortzet.”

Zijn broer vertelde in een andere speech dat haar nalatenschap blijft inspireren en voortbestaan. In een eerder opgenomen video voor deze bijzondere dag liet hij al weten: “Door dit samenkomen word ik herinnerd aan het sterke geloof dat mijn moeder had in de transformerende kracht van jonge mensen.”

Nu nog hopen dat die transformerende kracht óók effect heeft op ruziënde broers. Wie weet zien we ze dan binnenkort weer écht gezellig saampjes op het podium.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

 

 

Laatste nieuws