Fockeline Ouwerkerk: ‘Ik was de muurbloem die de tas van vriendinnen vasthield als zij gingen zoenen’

'In Turkije werd een barkeeper ontzettend verliefd op me, en dat liep uit de hand', blikt ze terug.

Actrice/producer Fockeline Ouwerkerk (42) is deze zomer op tv en in de bioscoop te zien in Hockeyvaders, Zomer in Frankrijk en Candy & Bonita. In laatstgenoemde feelgood zomerkomedie maken twee vriendinnen een vrouwvriendelijke pornofilm. Heeft zij zelf ook zulke (zwoele) zomerplannen?

Naar opa en oma in Zeeland

Anno nu gaat Fockeline lekker met haar partner Joeri en de kids naar Zeeland, maar voor de toekomst heeft ze grootse plannen. Zo vertelt ze: “Ooit wil ik wel de wereld met de kinderen ontdekken. Ik laat ze dolgraag Thailand zien. Dat was mijn eerste grote reis met Joeri, twee maanden lang. Voor ik hem ontmoette, waren mijn vakanties niet romantisch. Ik ben een laatbloeier. Op zeilkamp was ik vooral aan het zeilen en tijdens tienertoer naar Italië en een vriendinnenvakantie naar Sri Lanka had ik in Nederland een vriendje. Daarom was ik niet bezig met zomerse scharrels en heb ik me nooit misdragen op vakantie.”

“Ook niet in Salou, met mijn eindexamenklas. Mijn vriendje was toen immers mee… Ik was en ben een trouwe labrador. Het muurbloempje dat de tas van vriendinnen vasthield als zij wilden zoenen met iemand. Kijken naar een sexy barman deed ik wel, maar daar bleef het bij. In Turkije werd een barkeeper ontzettend verliefd op me, en dat liep uit de hand. Mijn vriendinnen en ik zaten al in de bus naar het vliegveld toen hij op straat mijn naam scandeerde: die gekke Turkse barman riep dat hij met me wilde trouwen. We hadden niet eens gezoend, en ik schrok me wild. Hij kwam de bus in om me te zoeken en ik dook naar de grond, onder jassen en tassen, om me te verstoppen.”

Heel onwerkelijk

“Tijdens een vakantie in Sri Lanka bleek dat de Malediven vlakbij waren. We hadden bijna geen geld meer, maar het voelde als nu of nooit. Het was alsof ik vier dagen – meer kon ik niet betalen – in een subtropisch zwemparadijs verbleef, met perfecte huisjes op een wit zandstrand met palmbomen. Het paradijs, zoals ik me dat in mijn kinderjaren voorstelde, bestond dus echt. Heel onwerkelijk vond ik het. Maar ik hoef niet meer terug naar de Malediven hoor, er is verder niks daar. Liever ga ik gewoon naar Zeeland.”

Het hele interview lezen? De allernieuwste Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels! Hierin vertelt Sylvie Meis in een groot interview onder andere over haar vriendenkring, haar gezinsgeluk met zoontje Damián, en haar glamourleven. Ook komen Fockelines castgenootjes Frederik Brom en Sanne Langelaar aan het woord over hun meest zwoele zomers.

Tekst: Agnes Hof | Foto’s: NL Beeld 

Laatste nieuws