Maria Teresa straalt in roze bij staatsbanket

Opnieuw een geslaagde ton sur ton-look voor de groothertogin.

Stel, je hebt hoog bezoek. Dan kleed je je natuurlijk op je best aan, poseer je netjes voor de camera en voorzie je je gasten van een indrukwekkende speech – toch? Dat is in ieder geval wel wat groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg gisteren deden tijdens een staatsbanket.

Henri’s speech

Gisteren waren niemand minder dan de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en vrouwlief Elke Büdenbender uitgenodigd in het paleis in Luxemburg. Naast de beleefde gesprekken, een chique zesgangendiner (denken we) en oprechte belangstelling voor elkaar was er ook ruimte om te praten over de banden tussen Duitsland en Luxemburg. Met deze keer als hoofdonderwerp: de toekomst van Duitse en Luxemburgse jongeren.

En een staatsbanket is natuurlijk geen staatsbanket als er niet gespeecht wordt. Groothertog Henri nam het voortouw, en sprak de bemoedigende woorden: “De jeugd heeft de sleutel tot onze toekomst. Het wordt een moeilijke nalatenschap. Ik ben er echter vast van overtuigd dat als we blijven voortbouwen op wat Duitsland en Luxemburg vandaag verenigt, namelijk ons geloof in democratie, de rechtstaat en menselijke waardigheid, ze het zullen overwinnen.”

Roze look

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar nu over naar het echte werk. Maria Teresa wist ons op de officiële kiekjes van het staatsbanket te verrassen met een look in Beau Mondes lievelingskleur.

De groothertogin verscheen ton sur ton in een roze Natan-ensemble. Afgemaakt met een stel Prada-pumps, een set saffieren juwelen en goed geföhnde lokken kon Maria niet anders dan de show stelen. Al was dat niet zo moeilijk naast een stel mannen in bijna identieke pakken en de vrouw van de Duitse president die met haar zwarte broekpak weg leek te vallen in het decor…

Bron: Instagram @royalfashionpolice, @courgrandducale | Beeld: NL Beeld, Instagram @courgrandducale 

Laatste nieuws