Dit is waarom we prinsje George nog niet bij Wimbledon hebben gezien

We verwachten het prinsje héél snel weer te zien bij Wimbledon!

Het was vorig jaar zo’n mooie primeur voor de toen-nog Cambridges: voor het eerst mocht zoontje George mee met William en Kate naar Wimbledon, om daar vanuit de Royal Box te zien hoe topsporters strijden om de felbegeerde winst. Dit jaar hebben we George echter nog niet gezien, terwijl Catherine wél al haar opwachting maakte. En dat zou een goede reden hebben!

Vintage flair

Op vier juli kwam Kate prachtig tevoorschijn in een Balmain-outfitje waar we heerlijke jaren tachtig-vibes van kregen. Mintgroen, contrasterende revers, en statement-knopen: zeker voor de – toch meestal wat klassieker geklede- Princess of Wales was dit een bijzonder in’t oog springend statement-stuk.

Voeg hier een stel keurige pumps en een goede juwelen aan toe, et voilà. Maar twee van Kates grootste schatten liet ze thuis: William én zoontje George waren namelijk nergens te bekennen!

Goede reden

Het blad Woman & Home kan echter een goede reden aanwijzen waarom de piepjonge troonopvolger niet aanwezig was bij de match. Heel simpel: kleine George moest gewoon naar school! Omdat de match op een doordeweekse dag plaatsvond, en het schooljaar van de prestigieuze Lambrook School pas afgelopen weekend ten einde is gekomen, kón George simpelweg niet aanwezig zijn.

Enerzijds mag George zich natuurlijk gelukkig prijzen dat hij de uitzondering is op de regel dat kinderen in de Royal Box niet toegestaan zijn – met dank aan zijn royal status. Ook het feit dat mams de beschermvrouwe is van de All England Lawn Tennis & Croquet Club zal hier vast een rol gespeeld hebben. Anderzijds: even naar school bellen dat je ziek bent en de volgende dag met je prinselijke snoet op alle voorpagina’s staan? Dat wordt strafregels schrijven…

Overigens is nu het schooljaar wel afgelopen, en staan zaterdag en zondag nog twee spetterende finalepotjes op de agenda. Hopelijk kan de jonge prins zijn zomervakantie goed beginnen met weer een uitstapje naar de Royal Box!

Bron: Woman & Home | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws