Huh? Zara en Mike Tindall zaten niet in de royal box tijdens Wimbledon

Waarom zat ons favoriete Tindall-koppel niet bij de overige royals?

Wimbledon is inmiddels meer dan alleen een tennistoernooi. Het is een plek van zien en gezien worden – niet zo gek dus dat de Britse royals er ruim vertegenwoordigd zijn. Speciaal voor leden van de koninklijke familie is er een zogenaamde Royal Box. Maar wat blijkt? Zara en Mike Tindall, dochter en schoonzoon van prinses Anne, namen tijdens het toernooi níet plaats op die speciale royal locatie.

Aanwezige royals

Tennisfanaat of niet: als Britse royal heurt het er nu eenmaal bij om je gezicht te laten zien bij de wedstrijden op Wimbledon. We zagen ze de afgelopen dagen dan ook langzaam stuk voor stuk binnendruppelen: van de altijd stralend aanwezige Kate (die als een van de weinigen wél echt wat heeft met de sport) tot royals die we minder vaak zien. Zoals Peter Philips, bijvoorbeeld. Tijdens Wimbledon nam de zoon van prinses Anne, vergezeld door vrouwlief Lindsay Wallace, plaats in de Royal Box. Gezellig naast zus Zara en zwager Mike – zou je zeggen. Want ons favoriete Tindall-koppel was in de Royal Box in geen velden of wegen te bekennen.

Wimbledon bepaalt

Hoewel Zara en Mike Tindall uiteraard wel aanwezig waren bij Wimbledon, namen ze ‘gewoon’ plaats tussen de niet-royal aanschouwers. Maar wie bepaalt eigenlijk wie er in de Royal Box mag zitten? Voormalig perssecretaris van wijlen Queen Elizabeth liet eerder aan Hello! Magazine weten dat niemand anders dan het bestuur van Wimbledon zelf daar verantwoordelijk voor is. “De organisatie van Wimbledon stelt zoveel kaartjes beschikbaar voor Buckingham Palace, sommigen zitten in de koninklijke loge, sommigen zitten op de beste plaatsen in het centre court en die worden op basis van een loting uitgedeeld”, aldus Dickie Arbiter.

Volgens Dickie Arbiter kunnen royals van tevoren wel een reservering maken voor een plekje in de Royal Box, maar is het dan niet meteen zeker dat ze de stoel ook daadwerkelijk krijgen. De reden? De organisatie van Wimbledon heeft er nogal een handje van om een aantal stoelen te vullen met andere beroemdheden. Dus heeft Zara een plekje aangevraagd, maar kondigt Katy Perry ook aan wel interesse te hebben in een stoel in de Royal Box, dan is het aan Wimbledon om te beslissen wie van de twee de gelukkige is. Echt ‘royal’ is de box dus niet – wij stellen ‘Famous Box’ voor.

Rolex

Toch lijkt het erop dat de aanwezigheid van Katy Perry, David Beckham of een andere celebrity niet de reden was voor Zara en Mike Tindall om op een ander deel van de tribune plaats te nemen. Volgens Hello! Magazine heeft het te maken met het feit dat Zara merkambassadeur voor Rolex is. Logischerwijs nam zij dus samen met manlief plaats in het vak dat is aangewezen voor de genodigden van het horlogemerk. Een schrale troost: dat vak zat op steenworp afstand van de Royal Box. Mike en Zara konden dus vriendelijk toegezwaaid worden door hun royal collega’s.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws