Oei: meer slecht nieuws voor Harry en Meghan

Nu zou ook de Netflix-deal van de Sussexes gevaar lopen...

Harry en Meghan werden met een professioneel afscheidsberichtje uitgezwaaid bij Spotify, om vervolgens finaal afgebrand te worden door de podcast-baas van dienst. Destijds liet Netflix nog weten dat hun deal met de Sussexes echt, heus, en eerlijk waar nog helemaal goed zat. Maar ook deze samenwerking lijkt nu in gevaar te komen.

Media power couple

Ze deden een stap terug uit Buckingham om zich in alle vrijheid bezig te kunnen houden met hun eigen projecten. Projecten die, zo blijkt nu, het meest succesvol zijn wanneer er geklaagd wordt over de royal family. Van documentaire tot memoires: we kunnen dan afkeurend tutten, maar ondertussen smullen we van de ongekende openhartigheid waarmee er gezanikt wordt over The Firm.

Als onderdeel van hun media empire hebben de Sussexes een indrukwekkend contract gesloten met streaming-gigant Netflix. Zo verscheen de langverwachte documentaire Harry & Meghan eind vorig jaar, en zouden er meerdere andere projecten in de maak zijn. Enerzijds melden bronnen dat het paar werkt aan een docu over de Invictus Games, waar Harry zich al jarenlang met ziel en zaligheid voor inzet. Andere ‘insiders’ claimen dat de Sussexes het over een heel andere boeg zouden gooien. Zo werd begin dit jaar geschreven dat de Sussexes zich zouden storten op het romcom-genre – nieuws dat de Beau Monde-redactie met een flinke korrel zout nam.

Problemen

Hoewel er nog weinig schot in de zaak lijkt te zitten qua nieuwe projecten na die documentaire, heeft Netflix altijd volgehouden dat de samenwerking met Haz en Megs hartstikke goed verliep.

Het lijkt er nu echter op dat er toch trouble in Montecito-paradise is. Zo schrijft The Mirror dat de producties van de Sussexes ‘stroef’ verlopen door de huidige stakingen in Hollywood.

Want waar de Sussexes riant leven in hun Californiaanse villa, geldt voor vele schrijvers en andere crewleden achter iedereens favoriete films en series dat zij vaak bijzonder krap bij kas zitten. Met vastgelopen onderhandelingen voor een hoger salaris, minder werkdruk, betere arbeidsvoorwaarden, wordt er al maanden gestaakt door de Writers Guild of America (WGA). En deze week bleek dat ook een tweede vakbond, de Sag-Aftra, die duizenden professionals én acteurs vertegenwoordigt, massaal het werk heeft neergelegd om de WGA te steunen.

Veelbelovend

Mochten de stakingen weer opgelost worden, dan zijn de verwachtingen voor de volgende projecten van de royals van Montecito in elk geval hooggespannen. Zo werd hun documentaire onlangs namelijk genomineerd voor een prestigieuze prijs: de HCA TV Awards 2023 voor de beste streaming non-fictie serie. Nu nog hopen dat die opvolgende docu’s (of romcoms) de verwachtingen waar kunnen maken…

Bron: The Mirror, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..