Wow: dit is de prachtige vrouw van Michiel Huisman

Wellicht ken je haar al!

Als Nederlandse acteur die succes heeft in de Verenigde Staten, behoort Michiel Huisman natuurlijk al jaren tot de crème de la crème van zowel Hilversum als Hollywood. Maar ook buiten z’n imposante carrière heeft Michiel het goed voor elkaar. Hij is namelijk al jarenlang gelukkig met zijn grote liefde. En dat is dus iemand die je wellicht óók al kent…

Hollywood-ster van Nederlandse bodem

Anno nu kunnen we niet meer om Michiel Huisman heen. De knappe kop blijft maar opduiken in allerhande topfilms en bloedstollend spannende series, en hij gooit hoge ogen bij zowel het publiek als de critici. Zo werd hij met z’n rol in de horrorserie The Haunting of Hill House genomineerd voor een Saturn Award, en maakte hij furore als Daario Naharis in de epische fantasy-serie Game of Thrones.

Maar z’n roots? Die liggen gewoon in Nederland. In juli 1981 ziet de kleine Michiel Huisman het levenslicht, en slechts veertien jaar later scoort hij al z’n eerste rolletje in brandweerserie Voor hete vuren. Er volgt nog een gastrolletje in Goede tijden, slechte tijden, en met z’n verschijning in de film Costa! en de gelijknamige serie is Michiels ster gestaag rijzende.

Grote filmrol

In 2003 is er z’n grote doorbraak: dan wordt Michiel namelijk gecast in z’n eerste hoofdrol. Zo brengt hij het karakter Max tot leven, in de film Phileine zegt Sorry. In deze film, naar het gelijknamige boek van Ronald Giphart, staat de relatie tussen de ambitieuze acteur Max en z’n vriendin Phileine (gespeeld door Kim van Kooten) centraal.

De film kan op veel liefde rekenen van zowel critici als het publiek. Zo worden zowel Michiel als Kim genomineerd voor een Gouden Kalf, en weet Kim deze nominatie ook te verzilveren. Daarnaast trekken er meer dan 100.000 mensen naar de bios voor Phileine zegt sorry, waarmee het officieel een Gouden Film is geworden.

Nu zijn die bezoekersaantallen en awards natuurlijk hartstikke mooi. Maar Michiel heeft zelf op die filmset nog iets veel mooiers gevonden: zijn grote liefde! Benieuwd met wie de acteur zijn leven deelt? Kijk dan op de volgende pagina.

Laatste nieuws