9x de leukste to do’s op Bonaire

Hier kun je je uitstekend vermaken!

Wuivende palmbomen, sfeervolle beach clubs en genieten van de luxe van je eigen villa. Met deze negen to do’s ervaar je Bonaire the Beau Monde-way.

Bonaire

Bonaire is al lange tijd in trek bij duikers en snorkelaars die van over de hele wereld invliegen voor de wondere onderwaterwereld, en bij wind- en kitesurfers die er dolgraag naar afreizen voor de perfecte omstandigheden. Maar ook voor wie niet surft of duikt, is Bonaire een droombestemming. Met ongeveer 24.000 mensen is Bonaire het ABC-eiland met de minste inwoners. Een stuk ongerepter dan groter buureiland Curaçao, en minder volgebouwd dan Aruba. Bonaire is klein maar fijn, en biedt alles voor een onbezorgde en luxe vakantie. Het eiland is grofweg te verdelen in de noordkant, zuidkant, Klein Bonaire, hoofdstad Kralendijk en tweede ‘stad’ Rincon (eigenlijk een dorp).

In Kralendijk vind je een handjevol restaurants en terrasjes langs de boulevard, en in Kaya Grandi (de hoofdstraat van de stad) zitten leuke boetiekjes. De noord- en zuidkant van het eiland zijn beide een roadtripje waard. En omdat het eiland relatief klein is, kost dat je hooguit een halve dag. Zo blijft er méér dan genoeg tijd over om te genieten van strand, lekker eten, de villa waar je verblijft en de vele andere activiteiten die het eiland te bieden heeft. Denk aan een privé yogasessie op het strand, even gluren in de hotelkamer waar de koninklijke familie verbleef tijdens hun bezoek in januari of een massage aan huis. Als je eenmaal op beau Bonaire bent geweest, heeft het eiland voor altijd een plekje in je hart. Nog niet overtuigd? Wij tippen negen leuke to do’s:

1. Overnacht bij Villa Alvaro

In de wijk Sabadeco ten noorden van Kralendijk struikel je over de luxe optrekjes, maar Villa Alvaro springt eruit. Riante slaapkamers, een royale keuken en gigantisch terras met zwem- bad en buitenkeuken. Als klap op de vuurpijl: de villa heeft een eigen strand, te bereiken via een trappetje vanaf het terras. Geschikt voor elf personen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Qvillas (@qvillas_bonaire)

2. Bezoek Rincon

In een glooiende vallei in het noordwesten van het eiland vind je Rincon, de oudste nederzet- ting van het eiland, én van de voormalige Nederlandse Antillen. Een gezellig dorpje met veel culturele festiviteiten. Breng zeker een bezoekje aan de Cadushy Distillery. Proef de lokale rum én huisgemaakte cactuslikeur. Maak op de terugweg een pitstop bij Posada Para Mira (geopend tot 18 uur) voor heerlijk lokaal eten. Je drinkt er lekkere awa di lamunchi – een verfrissend limoendrankje – en eet er leguanensoep en fried funchi. Leuk: de koninklijke familie at er ook tijdens hun bezoek aan Bonaire!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Posada Para Mira (@posadaparamira)

3. Zeil naar Klein Bonaire

Op 800 meter vanuit de kust van Kralendijk ligt een onbewoond eilandje met hagelwitte stranden. Het is een broedplaats voor schildpadden en een magische plek om te snorkelen. Via Epic Tours Bonaire huur je je privé zeiljacht voor een dag, compleet met crew. Een snorkeltour met gids, daarna een vers bereide lunch aan boord, en genieten van het uitzicht met een glas bubbels in je hand. Wat wil je nog meer?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Epic Tours Bonaire (@epictoursbonaire)

4. Bezoek de zuidkant

Tijd voor nog een roadtrip. Maar first things first: even langs Smooth Operators, een drive-in foodtruck waar je de beste verse sapjes haalt. Volg de EEG Boulevard, dan kom je langs de uitgestrekte natuurlijke, roze gekleurde zoutpannen en hoge zoutbergen die klaarliggen voor de export. Verderop op de route passeer je de slavenhuisjes waar vroeger de tot slaaf gemaakten woonden die in de pannen werkten. Een belangrijk deel van de geschiedenis van Bonaire. Rijd je voorbij het zuidelijkste punt weer omhoog, dan eindig je bij de mangroves en Lac Cai, voor een duik in zee of lunch, bijvoorbeeld bij Sorobon Beach Club of Foodies.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bistro Sorobon (@bistrosorobon)

5. Dineer bij Sebastian’s Restaurant

Het grote terras van Sebastian’s Restaurant trakteert je op magische sunsets. Vraag om een plekje op de pier, die is ’s avonds prachtig verlicht, zodat je tijdens het eten kunt genieten van de meest mooie onderwatergezichten.

6. Geniet van street art en street food

Kralendijk stikt van de prachtige muurschilderingen en foodtrucks. Voor wandelen is het te warm, dus de beste manier om al dit moois en lekkers te ontdekken, is op een elektrische scooter. Met de self guided tour van Green Bikes is je telefoon je persoonlijke gids, die je in 3 uur langs alle highlights leidt. Vanaf €51 ($55) per persoon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Greenbikesbonaire (@greenbikesbonaire)

7. Relax bij Chogogo Dive & Beach Resort

Nieuw op het eiland! Loop vanaf het strand de zee in, neem een duik in het zwembad of dobber op een opblaasband door de lazy river. Een beach pass voor een dag kost €23 ($25) per persoon, waarvan je €9 kunt besteden bij het restaurant op het strand, of aan de bar. Beach bar ‘Bari’ is perfect voor lunch, een borrel of relaxt diner met je voetjes in het zand.

8. Eet bij Number 10

Na het grote succes op buureiland Curaçao heeft Number 10 nu ook een vestiging in hartje Kralendijk. Je scoort er het beste ontbijt (tip: de avocado smash met venkelzaad!), goede koffie en heerlijke verse sapjes.

9. Overnacht bij Vista Alegre

Aan de kust ten zuiden van Kralendijk ligt Vista Alegre. Een ruime villa met een groot loungeterras, uitzicht op zee en eigen zwembad. De maar liefst zeven slaapkamers met eigen badkamer zijn verdeeld over drie appartementen met fijne woonkeuken. Te boeken als gehele villa voor 14 personen, of als losse appartementen.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws