Glamour voor het goede doel: Charlene straalt in glitter

De Doorluchtige Hoogheid trok alles uit de kast!

Dit weekend was het weer tijd voor het gala voor het lokale Rode Kruis, dat jaarlijks plaatsvindt in Monaco. Want ach, een benefietavond is een goede reden om álles uit de kast te trekken, n’est-ce pas?

Stralende Charlene

Ze dook alleen af en toe op in zakelijke donkere Akris-japonnetjes in Instagram-posts. Verder zagen we Charlene weinig. Dit weekend kwam de prinses echter in een heerlijke dosis glitter opdagen bij het 74e Gala de la Croix-Rouge Monégasque, en straalde ook nichtje Camille Gottlieb in designer glamour.

Beeld: NL Beeld

In een lange witte japon met een subtiele tailleriem en doorzichtige, luchtige mouwen, maakte HDH haar opwachting bij het event. We hebben het al vaker gezegd, maar: Chars donkere lokken en lichte outfits doen de prinses stralen!

En goed, je bent geen Monegaskische prinses als je niet een indrukwekkende collectie juwelen draagt op de rode loper, non? Charlene koos voor de Van Cleef & Arpels Lovia-oorbellen, die uitgevoerd zijn in zowel witgoud als roségoud, en bezet zijn met diamanten en saffieren – waar uiteraard een prijskaartje van enkele tienduizenden euro’s aan gehangen zal hebben.

Camille Gottlieb prins Albert Charlene Monaco
Beeld: NL Beeld

We moeten eerlijk bekennen dat we met de matchende boeketjes en Camilles ongemakkelijke poses direct aan een soort overdressed bruidsmeisje moesten denken bij Camille. Maar nee – het is gewoon een bijzonder sprookjesachtige red carpet-verschijning.

De dochter van prinses Stéphanie straalt naast haar oom in een combinatie van twee Zuhair Murad-stukken uit de Pre-Fall-collectie die het modehuis eerder dit jaar toonde. Dubbel de dosis designer? Wij keuren ‘m goed!

Benefiet

Maar goed, uiteindelijk draaide de avond natuurlijk om het Rode Kruis. In 1948 werd het initiatief gestart door toenmalige prins Louis II van Monaco, en sindsdien is het elk jaar een waar feestje van royals, prominenten, en designer-glamour. Natuurlijk allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel, begrijpt u.

 

74e gala de la croix rouge monegasque
Beeld: NL Beeld

Bij het evenement had Charlene bovendien enkele familieleden meegesleept. Zo zien we hierboven helemaal rechts broer Gareth Wittstock en vrouw Roisin Wittstock, die ook lekker glam voor de dag kwamen.

Op Instagram schrijft het Palais Princier bij enkele kiekjes van de avond: “De traditionele tombola ten bate van het Monegaskische Rode Kruis werd gepresenteerd door Alice Taglioni en Yann-Antony Noghès, en de avond werd afgesloten met een uitzonderlijk concert van de Britse artiest Robbie Williams, die zijn grootste hits ten gehore bracht voor meer dan 800 gasten.”

Dat klinkt in elk geval als een avond om nooit te vergeten….of toch in elk geval tot het volgende glamoureuze benefietgala.

Laatste nieuws