Huh: spenderen William en Kate hun zomer niet in Balmoral Castle?

Aha!

Het hoort bij de Britten als thee en scones: elke zomer trekt de meerderheid van de Windsors richting Schotland, voor een vakantie op het dromerige landgoed Balmoral. Maar wat blijkt? William en Kate verblijven waarschijnlijk niet in Balmoral Castle. Met goede reden!

Landgoed, kasteel, natuur

Met z’n pittoreske stroompjes, ongerepte bossen, en weelderige grasvelden, is het landgoed Balmoral een waar plaatje. Niet gek dus, dat de Britse royals helemaal verzot zijn op hun geliefde Schotse residentie.

Deze zomer zal de eerste keer zijn sinds het overlijden van Queen Elizabeth dat de Windsors weer richting het noorden trekken voor hun zomervakantie. Een bitterzoet moment, helemaal omdat wijlen de koningin tijdens een verblijf in Balmoral Castle haar laatste adem uitblies.

Herinneringen

Het staat dan ook als een paal boven water dat er nogal wat herinneringen boven zullen komen bij het jaarlijkse verblijf in Schotland. Maar dat is niét de reden dat William en Kate een verblijf in het Schotse kasteel overslaan.

Het zit namelijk zo: op en rond het landgoed Balmoral bevinden zich een hoop verschillende panden, die allemaal privé-eigendom zijn van de Britse vorst. Hier bevindt zich ook een schattig huisje met de naam Tam-Na-Ghar. Deze was destijds een gift aan prins William van zijn overgrootmoeder, de Queen Mother, kort voor zij overleed, weet Hello Magazine te melden. In dit koddige kot zouden de Waleses veel tijd doorgebracht hebben toen zij als jonge verliefde royals aan de paparazzi poogden te ontsnappen. Ook nu ze hun liefde bezegeld hebben met een huwelijk en drie heerlijke spruiten, zouden ze nog altijd groot fan zijn van het stulpje.

Heel veel is er niet bekend over het optrekje – enige anonimiteit en beschutting is immers wel zo fijn als je een datende royal bent – maar het stulpje zou drie slaapkamers tellen, en vlakbij het imposante Birkhall liggen, waar Charles en Camilla hun zomers doorbrachten terwijl Queen Elizabeth zelf verbleef in haar geliefde Balmoral Castle.

Veranderingen

Met het overlijden van Elizabeth, zou het voor de hand liggen dat Charles en Camilla als kersverse vorsten hun vakantie vanaf nu doorbrengen in het kasteel proper, en dat de Waleses vanaf nu hun zomers doorbrengen op het aangrenzende landgoed Birkhall.

Mocht er niet geschoven gaan worden met residenties, dan vragen we ons toch af wie van de Waleses er een slaapkamer delen. Met drie slaapkamers en drie kinderen, kom je immers echt een ruimte tekort. Of zouden paps en mams dan maar op een luchtbedje in de woonkamer vertoeven? Wie weet!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws