Column Ella: ‘De nood moet hoog zijn als je steeds het lot van Diana erbij sleept’

'Die door de Sussex’jes zo felbegeerde privacy zou weleens vies kunnen tegenvallen', concludeert Ella.

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Dit keer: de eindeloze perikelen rond het Montecito-sprookje van Harry en Meghan.

Intussen aan het Hof van Montecito…

De grap die in Hollywood de ronde doet, is dat paparazzi wegduiken als ze prins Harry of hertogin Meghan spotten, omdat ze gestalkt worden door het stel dat gretig publiciteit zoekt. Foto’s van de hertog en hertogin brengen niet zoveel meer op sinds Meghan een bevriend persbureau laat weten waar en wanneer ze kan worden gekiekt en Harry eeuwig nors kijkt.

Als in de media zelfs de wederopstanding van starlet Lindsay Lohan (clean, happy, baby!) meer in trek is dan een zorgvuldig geplande hike van La Sussex (we gaan allemaal wandelen met volmaakt geknoopte sjaaltjes en het Cartier Tank horloge van prinses Diana, toch?), dan is de belangstelling behoorlijk bekoeld.

Denk aan Gwyneth Paltrow en Cameron Diaz die met nadruk lieten lekken dat ze níet uit eten waren met Harry en Meghan, maar toevallig hetzelfde sushirestaurant binnenliepen. Denk aan Michelle Obama die wel Meghans vrienden Oprah Winfrey, Gayle King en Tyler Perry uitnodigde voor haar boektour, maar ondanks voorzetjes van dit gezelschap nadruk-kelijk afzag van de hertogin. Denk aan commentator Tim Dillon die vertelde hoe grote Hollywoodnamen hem op een feestje hun telefoons lieten zien, waarop Harry en Meghan nog net niet smeekten of ze eens konden afspreken om samen te worden gezien.

Medelijden

Men wil liever niet met ze geassocieerd worden, omdat het stel zoveel slechte publiciteit genereert. Helemaal na hun ‘bijna catastrofale’ achtervolging met een sukkelgangetje door New York, die aan alle kanten werd doorgeprikt. Waarom de royal beroepsslachtoffers hun hand overspeelden? Een combinatie van weinig realiteitszin en kosten, heel veel kosten. Het geld vliegt eruit aan het Hof van Montecito (hun woonplaats, red.), door een dure levensstijl met personeel en privéjets. Hun beveiliging kost miljoenen en het lukt maar niet om die op het bordje van de Britse dan wel de Amerikaanse belastingbetaler te leggen. Plus: zowel Netflix als Spotify morren over de bedroevend lage productie van het stel, die geldkraan blijft niet eeuwig openstaan.

Ik begin… bijna medelijden met ze te krijgen. De nood moet hoog zijn als je er steeds het dramatische lot van Diana bij moet slepen om weer even aandacht te scoren. Harry lijkt, alle therapie ten spijt, steeds norser en ongelukkiger te worden en ik vrees dat zijn adoratie voor zijn manipulatieve vrouw niet door iedereen wordt gedeeld.
Meghan schrijft op haar beurt steeds een nieuw Lifetime Movie-script voor zichzelf en wordt dan woedend als de werkelijkheid anders uitpakt.

Ze is recentelijk zo vaak van imago gewisseld dat niemand nog weet waar ze voor staat. Haar vertegenwoordigers zijn dan ook vergeefs aan het rondshoppen om haar het gezicht van een groot luxe label te maken. Mijn bronnen melden dat Parijs ‘non, merci’ zegt en Amerikaanse fenomenen als Oscar de la Renta en Ralph Lauren de boot beleefd afhouden. Die door de Sussex’jes zo felbegeerde privacy zou weleens vies kunnen tegenvallen.

Tekst: Ella Vermeulen

Laatste nieuws