De boot waarop Diana haar laatste dagen doorbracht is gezonken

Oh no!

Het jacht waarmee wijlen prinses Diana en haar minnaar Dodi Fayed de laatste keer op vakantie gingen, is deze week gezonken. De boot werd vaak gehuurd door de rich & famous, maar ligt nu te pronken op de bodem van de Franse Riviera.

Lady Di aan de Côte d’Azur

Je kunt het je misschien nog herinneren: slechts dagen voor de dood van lady Di, reisde de prinses met haar nieuwe vlam af naar het zuiden van Frankrijk. Waar de prinses op 22 augustus nog stond te flaneren op een luxejacht in Saint-Tropez, kwam ze op 31 augustus tragisch om het leven bij een auto-ongeluk.

Princess Diana divers
Saint-Tropez. 22/08/1997. Prinses Diana (Beeld: NL Beeld)

De boot waarop ze de laatste dagen voor haar dood vertoefde, is nu ook voorgoed ten onder gegaan. Dit meldde Franse media onlangs.

Gezonken

De jetset parel werd deze week verhuurd aan een aantal welvarende vakantiegangers, zoals dat wel vaker gebeurt. Dit keer ging het er een stuk minder gezellig aan toe, want het ging goed mis met het schip. De zeven personen die aan boord waren konden gelukkig allemaal gered worden. Het jacht zelf eindigde op de bodem van de Franse Riviera, zo’n 2.500 meter diep. Dit weet de lokale politie te melden, die ook foto’s van de zinkende boot online posten.

De boosdoener? Volgens de kapitein was het een lek. Hij kon nog op tijd een noodsignaal verzenden, waardoor de opvarenden gered konden worden. Tja, een ongeluk zit in een klein hoekje – iets dat we ons nog als de dag van gister kunnen herinneren…

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws