A-ha! Rijstwater is hét geheim voor gezonde, glanzende lokken

Deze gouden tip gaat al eeuwen mee.

Royals à la Kate, Letizia, en Rania hebben we nog nooit op een bad hair day kunnen betrappen. Zelf ook moeiteloos met een piekfijne coupe voor de dag komen? Dan wil je aan de slag met rijstwater. Ja, écht.

Eeuwenoude tip

Het klinkt wellicht een beetje gek om je haar met rijstwater te wassen, maar naar verluidt stimuleert rijstwater de haargroei. In Japan zouden vrouwen al eeuwen de yu-su-ru-methode volgen. Als je gebruikt maakt van deze methode was je je haar met rijstwater. Waarom je dat zou doen? Omdat het je haar zachter, sterker én glanzender maakt.

Rijstwater bevat namelijk veel eiwitten, vitamines en antioxidanten. Je haar zou er dan ook blij van worden als je je lokken zo nu en dan met rijstwater wast. Bovendien zou deze methode ook een jeukende hoofdhuid verminderen, roos tegengaan én je haar meer volume geven. Klinkt goed, non?

Proef op de som

Zelf rijstwater maken? Het enige wat je nodig hebt is een portie rijst en een grote mok water. Doe de rijst en het water in een kom en roer net zolang tot het water een witte kleur krijgt van de rijst. Schenk het verkleurde water – zonder de rijst – in een spuitflacon. Je kunt het rijstwater zo’n vijf dagen in de koelkast bewaren.

Gebruik het rijstwater om je lokken mee te spoelen of spuit je haar na het wassen royaal in met rijstwater. Doe je haar in een knot, laat het rijstwater vijftien à dertig minuten intrekken en spoel daarna uit. Et voilà: glanzende lokken met nul moeite!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws