Royal watching: wanneer laten Wills en Kate zich weer zien?

Het is al even stil rond de Waleses...

De zomervakantie betekent dat de ton zich massaal verschanst achter paleismuren, op privéjachten, of op ultrageheime vakantielocaties. Zo ook de zo geliefde Waleses. Het is al even stil rond WilliamKate, en hun kroost. Maar hoe lang duurt dat nog? Beau Monde heeft het uitgezocht.

Vakantie

Even de Gianvito Rossi’s omruilen voor een set teenslippers en de robes manteaux omwisselen voor een kitscherig souvenir-shirtje: we kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar Wills en Kate zijn au moment volop aan het genieten van hun zomer. De kick-off van hun vakantie vond plaats met een bijzonder regenachtig familie-uitstapje naar de Royal Air Tattoo. Tja – het blijft Engeland, non?

william kate zomer
Beeld: NL Beeld

Maar sinds deze leuke gezinsfoto’s (en de Wimbledon-finale datzelfde weekend), is het vrij stil rond de Waleses. Omdat de vakantie een privé-aangelegenheid van het gezin is, zal Buckingham Palace hier niet zo snel informatie over delen – helemaal met het oog op de veiligheid. Waar de Waleses au moment uithangen, is dan ook niet helemaal zeker. Zelf houden ze de lippen óók stijf op elkaar.

Balmoral

De komende tijd blijven Wills en Kate waarschijnlijk nog wel even in de luwte hangen. Wie weet krijgen we over de komende weken nog enkele zorgvuldig geplande foto’s vanaf Balmoral.

Een eerste zomervakantie op het Schotse landgoed sinds Charles de troon heeft bestegen, zou een uitgelezen gelegenheid zijn voor een set kiekjes (in kilt?) van de royals. Het moet hoe dan ook bitterzoet zijn voor de Windsors: een eerste zomer zonder hun rots-in-branding Elizabeth op het door haar zo geliefde Balmoral.

Bitterzoete terugkeer

We verwachten hoe dan ook dat het nog tot de eerste week van september kan duren voor de Waleses weer écht volop in beeld zijn.

Op 6 september begint namelijk de zogenaamde ‘Michaelmas Term’ van de prestigieuze school Lambrook, waar George, Charlotte en Louis hun lessen volgen. Vorig jaar betekende dit dat we een lading vrolijke kiekjes van het gezin kregen voor de grote back to school-dag…

Beeld: NL Beeld

…maar de sfeer nog geen dag later omsloeg vanwege het overlijden van Queen Elizabeth. William vloog halsoverkop naar Schotland, Kate bleef thuis om de kinderen op te vangen, en de weken erna werden een wervelstorm van publieke rouw.

Dit jaar zullen de Waleses hun vakantie ongetwijfeld met gemengde gevoelens afsluiten – hopelijk kunnen ze de tijd nemen om stil te staan bij alle mooie herinneringen op Balmoral voordat ze weer overgaan tot de orde van de dag deze september!

Bron: Lambrook School, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws