Kate schittert als festivalprinses op het Houghton Festival

De koninklijke voetjes gingen van de vloer!

Kate Middleton ging flink met haar koninklijke voetjes van de vloer en heeft de heupjes eens even losgeschud. Afgelopen weekend heeft de festivalprinses van Wales haar allereerste bezoek gebracht aan het Houghton Festival.

Houghton Festival

Nadat we prins William in juni hebben zien dansen in de Londense nachtclub Koko, zou Kate afgelopen weekend ook een uitje hebben gehad. Ze was heerlijk aan het dineren met vrienden David en Rose – de markies en markiezin van Cholmondeley – in het landhuis Houghton Hall in Norfolk. David Cholmondeley is een goede vriend van koning Charles en was ceremonieel grootkamerheer aan het Britse hof. Na het overlijden van koningin Elizabeth verloor hij zijn functie en werd hij benoemd tot ridder grootkruis in de Orde van Victoria. Samen met zijn 24 jaar jongere vrouw Sarah Rose Hanbury heeft het gezin drie kinderen en wonen ze op het landgoed Houghton Hall.

Tijdens het diner vond het Houghton Festival plaats op het landgoed van het stel. Het Houghton Festival is een kunst- en muziekfestival, waar dit jaar maar liefst meer dan tweehonderd artiesten optraden.

Wills met vrienden op pad

Volgens een bron van Daily Mail, stelde een van de gasten Kate voor om het festival te bezoeken. Naar verluidt werd de prinses een beetje zenuwachtig bij het idee, maar na veel overleg met haar beveiligers ging ze toch een kijkje nemen bij het grootse evenement. Wills was er dit keer niet bij, en daarom kon Kate – even zonder haar prins – de heupjes losgooien. Kate was echter niet de enige op de dansvloer, er waren namelijk nog twaalfduizend andere festivalliefhebbers die genoten van een avond vol muziek bij dertien verschillende podia. Het festival was van afgelopen donderdag tot en met zondag te bezoeken.

Kate en Rose
Kate en Rose tijdens een evenement bij het landhuis Houghton Hall in 2016. (Beeld: NL Beeld)

Het is nog onduidelijk waarom Wills zich niet aan de danspasjes waagde. Afgelopen zaterdag was de Glorious Twelfth, een grote kans dat de prins daar met vrienden aanwezig was. En misschien maar beter ook, gezien zijn wat houterige pasjes in die nachtclub.

Bron: Mail Online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws