Makers The Crown over dood van Diana in de serie: ‘Delicaat en doordacht’

'Er is een heel voorzichtig, lang gesprek geweest over hoe we het gaan doen', aldus een producent.

Hoewel de dood van prinses Diana op zich al tragisch genoeg was, vinden de makers van The Crown dat ze de gebeurtenis in de serie op een ‘doordachte’ manier in beeld hebben kunnen brengen. Dat vertelt producent Suzanne Mackie op het Edinburgh TV Festival.

Royal gebeurtenissen

In The Crown worden allerlei gebeurtenissen – hoe groot of hoe klein ook – uit de royal geschiedenis van het het Verenigd Koninkrijk nagespeeld. Ook wijlen prinses Diana, gespeeld door Elizabeth Debicki, heeft een aanzienlijke rol in de serie, en na vijf seizoenen is nu het tragische moment van haar dood in 1997 aangebroken. Een uiterst gevoelig punt voor menig kijker van de reeks, en het was voor de makers dan ook zaak om hier voorzichtig mee om te gaan.

Doordacht en delicaat

Volgens producent Suzanne Mackie was het best lastig om Diana’s dood op een passende manier in beeld te brengen. “Er is een heel voorzichtig, lang gesprek geweest over hoe we het gaan doen”, zegt ze erover. “Uiteindelijk zal het publiek oordelen, maar ik denk dat het op een delicate, doordachte manier is gemaakt.”

Feiten en fictie

We zullen het resultaat zien in het zesde seizoen, waarvan nog geen precieze verschijningsdatum bekend is. Hoewel The Crown doorgaans lovende reacties oplevert, was er de afgelopen jaren ook veel kritiek op de manier waarop feiten met fictie werden gemengd. Voor de makers hopen we dan ook dat ze dat vooral vermijden bij de meest tragische gebeurtenis in de serie. Voorlopig kunnen we ons in ieder geval nog kostelijk vermaken met de eerste vijf seizoenen!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws