Wow! Zó zag Humberto Tan er vroeger uit

Herken jij hem nog terug?

Humberto Tan kennen we natuurlijk allemaal. En denk je aan de beroemde talkshow-host, dan denk je natuurlijk aan die immer kale kop. Maar vroeger had de BN’er een flinke bos haar. Herken jij hem nog terug?

Ambitieus

Het ligt, wanneer Humberto geboren wordt in het Surinaamse Paramaribo, niet direct voor de hand dat hij carrière zal maken in Hilversum. Maar goed, wanneer de kleine Humberto nog piepjong is, verhuist hij met z’n moeder naar de Amsterdamse Bijlmer. Hierover deelde hij in een gesprek met schrijver en columnist Özcan Akyol al eens: “De manier waarop ik ben opgegroeid heeft er wel voor gezorgd dat ik vecht voor wat ik wil bereiken. Maar, zij zijn veel sneller en breder in hun blikveld op de wereld. Ze zien veel meer dan ik. Ik probeer wel te benadrukken dat dat niet vanzelfsprekend is.”

De ambitieuze jongeman behaalt z’n VWO-diploma, en gaat daarna door met een studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hier weet hij z’n doctoraalexamen in de wacht te slepen, en mag zich zodoende Meester in de rechten noemen. Een indrukwekkende prestatie natuurlijk, maar de jonge Humberto kiest uiteindelijk toch voor een heel andere carrière!

Veelbelovende tv-maker

Z’n eerste verschijning op de Nederlandse tv is bij Sonja Barend, in De tafel van 7. Het blijkt een groot succes, en in 1991 wordt hij als redacteur aangenomen bij Forza TV door de AVRO. Hier blijkt dat de immer ambitieuze Humberto nog veel meer in z’n mars heeft. Zo treedt hij al snel op als presentator naast Jessica Broekhuis, en vanaf dat moment gaat het hard!

In 1993 stapt hij namelijk over naar NOS Studio Sport, en presenteert hij zelfs een poos lang het NOS Journaal. Niet de minste namen natuurlijk! Eén van z’n meest bekende rollen is als tafelheer bij RTL Late Night – waar hij in 2018 wordt vervangen door Twan Huys. Het is absoluut het einde van een tijdperk voor het programma, én voor Humberto zelf.

In de begindagen van z’n carrière zag Humberto er héél anders uit dan anno nu. Herken jij hem nog terug? Lees snel verder op de volgende pagina!

Laatste nieuws