Beauty hack: op deze manieren verminder je een fronsrimpel

Er zijn zes natuurlijke tips.

We brengen royaal crèmes, serums en ampullen aan op onze snoet, maar de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen horen er nu eenmaal bij. Een fronsrimpel kan snel een verontruste uitstraling of een bozige blik geven, en daarom willen we dit graag verminderen of verhelpen. Een spuitje hier en daar is vaak helemaal niet nodig. Er zijn zes natuurlijke manieren voor het aanzienlijk verminderen van je fronsrimpel.

1. Wees je ervan bewust

Wanneer je bewust gaat nadenken over de rimpel die je krijgt wanneer je te veel fronst, zal je sneller geneigd zijn om je voorhoofd meer te ontspannen. Kijk je een bloedstollende serie, zit je geconcentreerd te werken of lees je een boek met net te kleine lettertjes? Bedenk dan tussentijds of je zit te fronsen of vraag je partner om er voor je op te letten. Door je spieren in je gezicht vaker te ontspannen, zal die diepe rimpel minder snel zichtbaar worden.

Een goede tip: plak eens een stukje plakband of tape tussen je wenkbrauwen. Dit werkt als een soort ‘fronsalarm’, want je voelt het meteen als je de spieren in je hoofdhuid toch samentrekt. Wellicht slim om het te proberen tijdens een thuiswerkdag, anders zullen je collega’s enigszins vreemd opkijken.

2. Draag een zonnebril

Bij de óh zo heerlijke zonnestralen kun je het beste je favoriete exemplaar op je neus zetten. Zonder zonnebril is de kans groot dat je veel fronst en met je ogen knijpt, ook als de zon niet volop schijnt. Een zonnebril zorgt ervoor dat je je gezicht vaker ontspant gedurende de dag.

3. Geef jezelf een voorhoofdmassage

Een voorhoofdmassage werkt namelijk niet alleen ontspannend, het kan er ook voor zorgen dat je huid jonger blijft ogen. Leg je duimen bovenaan je neus, net onder je wenkbrauwen, en masseer langzaam met je duimen omhoog richting je voorhoofd – of laat het doen door een professional.

4. Slaap op je rug

Slecht nieuws voor buik- en zijslapers: je slaaphouding kan ertoe leiden dat je eerder rimpels ontwikkelt. Om rimpels in je gezicht te verminderen kun je het beste op je rug in slaap vallen, zodat je hoofd het kussen niet raakt.

5. Blijf smeren

Een van de beste middelen om rimpels aanzienlijk te verminderen? Je huid hydrateren. Smeer daarom je gezicht ’s ochtends in met een hydraterende oogcrème, serum en dagcrème. Hiermee bescherm je je huid voor alle invloeden van buitenaf. Gebruik daarnaast ook altijd voor het slapengaan een hydraterende nachtcrème. Deze zal ervoor zorgen dat je huid in de nacht de tijd heeft om te herstellen.

6. Blijf in beweging

Beweeg je regelmatig om lekkerder in je vel te zitten? Weet dan dat dit niet alleen bijdraagt aan je conditie en een strakker lichaam. Door regelmatig te sporten stimuleer je ook je bloedsomloop in het gehele lichaam, waaronder je gezicht. Door een goede doorbloeding te houden in je gezicht zullen rimpels minder snel ontstaan en/of verminderen.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws