Aha! Met dit trucje kus je je wallen vaarwel

Zeg maar dag tegen die donkere kringen!

Iedereen kent het wel: de donkere kringen onder de ogen na een kort nachtje slaap. Aan wallen kan iedereen zien dat je urenlang schaapjes hebt geteld of wel degelijk de muiltjes van de vloer hebt gedanst. Gelukkig bestaat er een trucje waarmee je je wallen vaarwel kust!

Bloedsomloop stimuleren

Of het nu komt door dat leuke feestje van gisteravond of de weinige uurtjes slaap die je hebt gehad, wallen zijn vervelend. Goed nieuws voor iedereen die zo snel mogelijk van die donkere kringen af wil: wij hebben een handige beauty hack.

Het enige wat je nodig hebt is een lepel. Ja echt, een lepel. Druk een koude lepel kort op je wallen en ze zullen binnen no time wegtrekken! De kringen onder je ogen ontstaan door een slechte bloedsomloop en dat is precies wat de kou aanpakt. De kou van de lepel stimuleert de bloedsomloop en laat de bloedvaten samentrekken, waardoor de wallen dus sneller verdwijnen. Handig!

Lepels bevriezen

Het enige wat je nodig hebt zijn twee koude lepels en een klein beetje voorbereiding. Leg het bestek een dag van tevoren in de koelkast of een uurtje van tevoren in de vriezer. Doe wel even een doekje om de lepel voordat je hem op de huid duwt. Een bevroren lepel rechtstreeks op de huid kan namelijk pijnlijk zijn.

Je kunt ook wat oogcrème op de wallen smeren voordat je de lepel aanbrengt. Druk de lepels met de bolle kant tegen de wallen aan. Binnen een paar minuten zullen je wallen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn!

Concealer

Als de wallen je ’s ochtends overvallen en je geen hebt tijd om eerst twee lepels een uur in de vriezer te laten liggen, is er gelukkig nog een alternatief. Je kunt de wallen namelijk ook wegwerken met een beetje make-up. Breng een laagje concealer aan en er is niks meer te zien van die donkere kringen! Dit is natuurlijk ook de ideale oplossing als je niet zo’n zin hebt in koude lepels in de ochtend – en dat begrijpen wij volkomen.

Bron: Elegance, Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws