Hulp bij lange lokken? Hier moet je op letten bij haarextensions

Aha!

Bij Beau Monde zijn we niet vies van een beetje goede nepperij. Een spuitje hier, een beetje maquillage daar, en ach: willen je lokken van zichzelf niet opschieten met groeien? Dan help je de natuur een handje met een set goede extensions. Dít is waar je op wilt letten wanneer je kiest voor zo’n lange coupe.

Lange lokken

Wie droomt er niet van: lange, volle, zijdezachte lokken, die je in één sensuele beweging over je schouder kan gooien. Maar goed: tussen weer en wind, gespleten punten, en ontkleuring wil het niet altijd even goed lukken om die droom te verwezenlijken.

Geen wonder dat extensions over de jaren steeds populairder zijn geworden! Misschien heb je je al eens gewaagd aan de zogenaamde clip-in extensions, waarmee je van dag tot dag kunt variëren met je coupe. Heb je de knoop doorgehakt en wil je nu wel eens een setje permanente extensions laten plaatsen? Dan wil je hierop letten.

Echt haar

Wanneer je op zoek gaat naar extensions, dan zal je opvallen dat er flinke prijsverschillen zitten tussen ogenschijnlijk vergelijkbare producten. Het verschil zit ‘m dan meestal in het materiaal: extensions van synthetisch haar zijn namelijk beduidend goedkoper dan exemplaren van écht haar. Tegenover dat zachte prijskaartje staat echter dat synthetische extensions anders aanvoelen, anders bewegen, en weinig styling-producten kunnen verdragen.

Als je dan toch kiest voor dat extra beetje volume of lengte, investeer er dan echt in, en kies voor écht haar. Bij voorkeur ga je voor zogenaamd Remy Hair – haren waarvan de haarschubben intact zijn en dezelfde kant op staan. Ook kun je kiezen voor Double Drawn Hair, waarbij je extra lokken grotendeels dezelfde lengte hebben en de haarpunten een stuk voller ogen.

Salonwijsheid

Vergelijk via internet je opties qua salon. Wellicht is dat leuke zaakje om de hoek waar je altijd zo goed geknipt wordt niét de beste keuze voor je extensions. Roos van Binsbergen legde al eens uit aan Harper’s Bazaar dat het goed plaatsen door een expert cruciaal is om te zorgen dat je eigen lokken niet beschadigd raken.

“Als je ze correct laat plaatsen, goed verzorgt en door een professional laat verwijderen, zijn hairextensions niet schadelijk voor het haar. Maar dan moet je je wel aan al die punten houden.”

Verzorgen

Goed, en wat als je dan eenmaal je extensions hebt? Hoe zorg je er dan voor dat ze net zo mooi blijven als toen je net de salon uitwandelde? Zorg ervoor dat je je lokken regelmatig borstelt om klitten te voorkomen, en verzorg je extensions net als je eigen haren. Natuurlijk geldt dat eindeloos föhnen, krullen en steilen voor je eigen lokken niet ideaal zijn, en voor je extensions geldt dat net zo.

Uiteindelijk kun je met je extensions zo’n drie à vier maanden vooruit, afhankelijk van hoe snel je haar groeit. Hierna is het tijd om ze te laten verwijderen…en dan maar direct een nieuw setje te laten plaatsen!

Bron: Harper’s Bazaar, Elle | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws