Prins Harry grapt over competitiviteit van Meghan tijdens Invictus Games

'Het zal dit jaar waarschijnlijk wat competitiever worden'

Afgelopen weekend was het moment weer eindelijk daar: de opening van prins Harry’s Invictus Games in ons buurland Duitsland. Dit was alweer de zesde editie waar paralympische militairen en veteranen tegen elkaar strijden in een spannende competitie. Aan competitiviteit zeker geen gebrek dus.

De ontdekking van Megs

Natuurlijk startte de oprichter en beschermheer Harry de Invictus Games met een prachtige speech – zo eentje die we van ‘m gewend zijn, weet je wel. Hij kon het daarom ook niet laten om zijn vrouw Meghan Markle nog eventjes te benoemen. Enne, dat deed-ie natúúrlijk op grappige wijze.

In zijn speech kwamen namelijk niet alleen de woorden ‘zelfontdekking’ en ’teamwork’ naar voren, ook ‘competitiviteit’ kwam aan het licht. Waarom? Het heeft alles te maken met een ontdekking van Meghan herself een aantal jaren geleden.

Competitiever

Aan het einde van zijn speech, net voordat hij het startschot gaf, benoemde Harry nog even de landen die voor het eerst meededen aan zijn competitie (onder andere Colombia, Israël en Nigeria, red.). Zo nam hij de tijd om de veteranen te begroeten, maar vertelde ze ook dat het er misschien wat ‘competitiever’ aan toe zou gaan.

“Ik zeg niet dat we thuis favoriete landen hebben, maar sinds mijn vrouw heeft ontdekt dat ze van Nigeriaanse afkomst is, zal het dit jaar waarschijnlijk wat competitiever worden”, iets waar ze een aantal jaren geleden achter is gekomen door een stamboomonderzoek.

Mooie woorden

Ook sprak hij alle veteranen toe met mooie woorden tijdens zijn speech: “Herinner je dat gevoel van trots en eer toen je voor het eerst de vlag van je land op je uniform droeg? De meesten van ons herinneren zich misschien meer het laatste gebruik ervan, of het moment dat we hem voorgoed weglegden”, vertelde hij.

“Heb ik gelijk dat het uniform voor sommige misschien diende als een soort cape? Misschien een schild, of een ontsnapping? Voor anderen een kans of erkenning? Het maakte niet uit wat het voor je betekende, het ging er altijd om dat je anderen van dienst kon zijn, ook je maten.”

Bron: People Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws