Kate legt eerste werkbezoek met nieuwe militaire titel af

Dit deed ze uiteraard geheel op z'n Kates.

Koning Charles benoemde Kate vorige maand tot Commodore-in-Chief van de Fleet Air Arm (FAA), en het duurde niet lang of de prinses mag zichzelf al bewijzen voor deze ererol. Vandaag bezocht ze het Royal Naval Air Station, waar ze onder andere haar vaardigheden testte in een vluchtsimulator.

Eerste bezoek met nieuwe militaire titel

Kate’s bezoek komt slechts enkele weken nadat de koning haar benoemde tot Commodore-in-Chief van de Fleet Air Arm (FAA). Tijdens haar bezoek aan Somerset werd ze rondgeleid in het luchtstation, waar ze in de verkeerstoren de tijd nam om personeel te ontmoeten en te kletsen met de bemanning van een Wildcat-helikopter. Als haar eerste duty onderging de prinses een training in een hangar met technici van overlevingsapparatuur, die ervoor zorgen dat de vliegtuigbemanningen veilig kunnen opereren.

Ook kreeg ze een Merlin Mk4-helikopter te zien, die wereldwijd door de Royal Marines wordt ingezet om rampenbestrijding te bieden, evenals een Merlin MK2, die wordt gebruikt bij de jacht op onderzeeërs. Van Kate werd tot slot verwacht dat ze haar beste beentje voorzette om in een simulator te vliegen, waarmee vliegtuigbemanningen kunnen oefenen met vliegen over land of op schepen. Kortom: een hoop gevlieg voor zo’n eerste werkbezoek. Maarre, de hertogin had het klaarblijkelijk erg naar haar zin!

 

Nieuwe militaire titels voor de hertog en hertogin

Vorige maand bevestigde Buckingham dat er weer een lading ererollen binnen het Britse leger uitgedeeld zijn. Volgens het Britse hof is dit een goede weerspiegeling van de ‘hechte banden tussen de strijdkrachten en de Royal Family onder het bewind van Zijne Majesteit’. Ook William en Kate hebben een nieuwe set rollen erbij gekregen. Zo is Wills vanaf nu de Colonel-in-Chief van het Mercian Regiment en het Army Air Corps. Ook is hij benoemd tot Royal Honoroary Air Commodore, RAF Valley. Vooral die laatste rol is bijzonder toepasselijk voor Wills, die in het verleden werkzaam is geweest als reddingspiloot bij de RAF.

La Middleton is op haar beurt benoemd tot Colonel-in-Chief van de 1st Queen’s Dragoon Guards. Ook neemt ze een RAF-titel over van manlief: zo is Kate nu de Royal Honorary Air Commodore of RAF Coningsby. Last but not least is ze dus aangewezen tot gloednieuwe Commodore-in-Chief van de Fleet Air Arm. Vandaag mocht ze voor het eerst in Charles zijn voetsporen treden; hij ging namelijk in 1974 naar het luchtstation voor een helikoptervliegtraining. Time flies.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws