Royal rebels: de zusjes Grimaldi

Van openbare pubers tot grande dames van Monaco: prinses Caroline en prinses Stéphanie.

Niet elke prinses schikt zich in een leven van lintjes, baljurken en tiara’s. In de nieuwe Beau Monde praten we over de royals die hun eigen plan trokken en hun eigen sprookje maakten. Met dit keer in de spotlights: prinses Caroline en prinses Stéphanie van Monaco.

Prinses Caroline

Beschermheiligen aller rebellenprinsessen zijn de zusjes Grimaldi, die in de jaren zeventig en tachtig de toon zetten. Prinses Caroline was als oudere puber vrij onhandelbaar en verzette zich hevig tegen het gedril van haar moeder, prinses Grace. In een poging te redden wat er te redden viel, verhuisde Grace tijdelijk met haar van Monaco naar Parijs, waar Caroline aan de Sorbonne filosofie wilde studeren.

Het werd vooral een studie van het nachtleven waar ze zich kettingrokend en lellebellend net openvallende bloesjes vermaakte tot ze – om maar van haar moeder af te zijn – op haar 21ste trouwde met playboy Philippe Junot, die haar op de huwelijksreis reeds bedroog.

Prinses Stéphanie

Haar zusje Stéphanie maakte het nog bonter: de prinses hijgde een hitje vol, datete elke playboy die haar pad kruiste, poseerde in zelfontworpen badpakken en opende een café-annex-jeanszaak waar ze soms zelf achter de bar stond. Tussendoor zag ze de kans drie buitenechtelijke kinderen te krijgen, te trouwen, te scheiden en weg te lopen met het circus.

Dit in verband met een wilde liefde voor een getrouwde olifantentrainer die niet beklijfde. Waarna Stéphanie overstapte naar een Portugese acrobaat die haar binnen een jaar een tweede scheiding opleverde. Samen met Caroline hield ze zo jarenlang de tabloids op de been.

Van rebel tot rolmodel

En nu? Beiden zijn trotse moeders, oma’s en buurvrouwen. Caroline is de onbetwiste dame van Monaco, Chanel-chic tot op het bot en een getalenteerde fundraiser, maar ze rookt nog wél de ene sigaret na de andere, met royale onverschilligheid.

Stéphanie ontpopte zich op haar beurt tot steun en toeverlaat van prinses Charlene, zet zich in voor niet altijd even sexy dan wel trendy zaken en is een gewaardeerde back-up van de vorst, prins Albert. Echt, tijd slijt elk schandaal en royal rebellen hebben een lange adem.

Dit artikel is afkomstig uit de allernieuwste Beau Monde. Die ligt nu in de winkels!

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws