Belgische royals bekijken in stijl hoe prinses Elisabeth eed als officier aflegt

Een stoere prinses met een trotse familie!

Gisteren was een belangrijke dag voor prinses Elisabeth. Zij legde de eed af als officier aan de Koninklijke Militaire School. Het hele royal gezin kwam uiteraard kijken, en dat deden ze – hoe kan het ook anders – in stijl.

Militaire opleiding

In de zomer van 2020 toonde Elisabeth zich een stoere prinses door te beginnen met een militaire opleiding. Ze volgde alleen het eerste jaar volledig, maar heeft daarna haar vaardigheden wel bijgehouden door deel te nemen aan zomerkampen. Gisteren was het na het zomerkamp van 2023 dan eindelijk zover: de bachelor werd afgesloten en Elisabeth zou “getrouwheid zweren aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet en de wetten van het Belgische volk” – oftewel: eed afleggen als officier. Met deze stap treedt de prinses in de voetsporen van haar grootvader Albert én vader Filip.

Outfits

Bij de ceremonie was uiteraard het hele gezin van de partij. Eén voor één, met gepaste trots en gehuld in modieuze outfits druppelden Filip, Mathilde, Emmanuel, Gabriël en Eleonore binnen. Koningin Mathilde had voor de gelegenheid een bekende Natan-japon uit de kast getrokken, en combineerde die met een pluizig hoedje van ontwerpster Fabienne Delvigne. Prinses Eleonore, die zich ook steeds meer een modebewuste royal tiener begint te tonen, kwam haar zus aanmoedigen in een jumpsuit van de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Furstenberg.

Bron: NL Beeld

Elisabeth die haar militaire opleiding met succes heeft afgerond, Filip en Mathilde die blaakten van trots en de broers en zus die van de gelegenheid gebruik maakten om op z’n chiquest voor de dag te komen: het lijkt een geslaagde avond te zijn geweest voor de Saksen-Coburgjes.

Bron: All Things Amalia, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram @belgianroyalpalace

Laatste nieuws