Om deze reden moeten reizende Britse royals altijd een zwarte outfit meenemen

Voor het geval dat.

Protocol, protocol en nog eens protocol. De Britse royals hebben strenge regels waar zij zich strikt aan moeten houden. Bovendien zitten er tussen al die royal rules ook een aantal die nogal bijzonder zijn. Zo moeten ze op reis altijd een zwarte outfit met zich mee nemen.

Zwarte outfit

Het leven van een echte royal is niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. Als royal krijg je enorme verantwoordelijkheden op je bordje. Bij iedere stap die je zet, denk je wel drie keer na. Wat blijkt? Zelfs als ze hun koffer inpakken om op reis te gaan, komt er een checklist aan te pas. Bikini? Check. Zwarte outfit? Check!

Het koninklijke protocol schrijft voor dat de royals zwarte kleding moeten inpakken als ze op (werk)reis gaan. Reden? Je raadt het misschien al: voor het ongelukkige geval dat iemand overlijdt terwijl ze in het buitenland zijn. In de regel moeten alle leden van de koninklijke familie bij rouw namelijk zwart dragen als teken van respect.

In de praktijk

Door de geschiedenis heen is de regel door verschillende leden van de koninklijke familie geëerd. Toen de vader van prinses Diana, Lord Spencer, in 1992 stierf, was ze in de Alpen aan het skiën met de toenmalige prins Charles. Op de terugweg verscheen het koninklijk paar in geheel zwarte kledij.

Maar het ging niet altijd even vlekkeloos. Toen de vader van wijlen Queen Elizabeth, George VI, in 1952 stierf, was ze in Kenia op safari met prins Philip en had ze geen rouwoutfit mee. Als gevolg hiervan mocht ze pas op de foto als er een geschikte outfit bij haar was gebracht.

NL Beeld / PA Images

Er is toen een zwarte jurk geleverd in het vliegtuig waarin Elizabeth zich bevond. De Queen kleedde zich om in de lucht en droeg de gepaste outfit toen ze landde in Londen. Aha!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws