Oeps: Margrethe en Mary delen schattige blunder

Hoe mooi hoeden ook zijn, ze blijken niet altijd even praktisch...

Een belangrijk moment in Denemarken gisteren: daar woonden verschillende leden van de koninklijke familie namelijk de jaarlijkse opening van het parlement bij. Erg prestigieus natuurlijk, maar het was uiteindelijk een moment tussen koningin Margrethe en prinses Mary waar mensen niet over uitgepraat raken.

Protocollen

Een béétje royal dame heeft een uitgebreide selectie hoeden in haar kledingkast liggen. Van nuchtere hoofddeksels tot ware kunstwerkjes: men wil natuurlijk wat te kiezen hebben voor de eindeloze evenementen die zij bijwonen met alle protocollen van dien.

Maar goed: zo’n hoed is niet altijd even praktisch. Of er nu een plotselinge windvlaag opsteekt, of dat je je eigen zicht belemmert met één of ander creatieve schaal voor je ogen langs (we denken aan Katy Perry’s hilarische verdwaalde blik tijdens de kroning) – je moet er maar op voorbereid zijn! Gisteren demonstreerde Deense prinses Mary dat een al te brede hoed nóg een unieke uitdaging met zich meebrengt: hoe begroet je eigenlijk je mede-royals als je zo’n soort stootrand op je hoofd draagt?

Ongemakkelijk

Voor de officiële aangelegenheid bij het paleis Christianborg ging Mary als altijd stijlvol gekleed. Een japon van Mark Kenly, een Diane von Furstenberg-clutch, en een stel torenhoge cap toe stiletto’s van Gianvito Rossi: de kroonprinses maakte op en top elegant haar verschijning. Maar wanneer zij prinses Benedikte begroet, zien we al dat haar Susanne Juul-hoed dit licht bemoeilijkt.

Prinses Mary prinses Benedikte
Beeld: NL Beeld

Een ongemakkelijke luchtkus lukt nog nét, maar veel beter wordt het niet. Maar wanneer koningin Margrethe haar schoondochter gewoon een goede kus op de wang tracht te geven, wordt pas echt duidelijk hoe onhandig zo’n brede hoed is:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal Addicted (@royaladdicted_new)

Het hoofd de ene kant op, de andere kant op, een kleine botsing, en dat allemaal terwijl Mary mid-kniks staat op haar indrukwekkende naaldhakken. Gelukkig kunnen de twee erom lachen, en lost Margrethe het uiteindelijk nuchter op met een klein tikje van haar eigen wang naar die van de kroonprinses. Ha!

Bron: Yahoo, Royal Central, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws