Royal Dierendag: dit zijn de koninklijke viervoeters van de Oranjes

Maak kennis met Nala, Skipper, Luna, Mambo en Mojito!

Royals zijn soms net mensen – en ook zij zijn trotse baasjes van verschillende huisdieren. De Oranjes spannen misschien wel de kroon als het gaat om hun liefde voor de trouwe viervoeters. Ter ere van Dierendag zetten we hun pluizige gezelschapsdieren in het zonnetje.

Royal viervoeters

In veel koninklijke paleizen huppelt er – naast alle prinsen en prinsessen – ook een vrolijk huisdier rond. Met name de trouwe viervoeters zijn populair onder de royals. Zo had wijlen Queen Elizabeth natuurlijk haar Corgi’s, zijn de Walesjes trotse eigenaars van een zwarte cocker-spaniël en ontfermt koningin Margrethe zich over twee kortharige teckeltjes.

Nala, Skipper, Luna en Mambo

Ook onze eigen royals zijn groot fan van pluizige viervoeters. Zo zijn labradors Nala en Skipper al jaren onderdeel van het gezin, en kregen zij in 2018 een nestje met zeven pups. Hiervan is één bij de Oranjes blijven wonen: hondje Luna.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Sinds oktober 2021 is er overigens nóg een pup bijgekomen: de prachtige toy poedel Mambo. Tja, als je opeens met een leeg nest zit, is zo’n viervoeter een welkome bron van knuffels. Op Dierendag twee jaar geleden introduceerde de koninklijke familie hun nieuwste pluizige aanwinst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Sindsdien hebben we Mambo vaker voorbij zien komen. De laatste keer dat de viervoeter publiekelijk de spotlights opeiste, was tijdens de jaarlijkse fotosessie van de Oranjes deze zomer. Naast een stel keurig geklede royals stal het kleine hondje hier toch echt wel de show.

Beeld: NL Beeld

Hoewel… Máx leek hier toch redelijk urgent de viervoeter uit handen te willen hebben…

fotosessie
Beeld: NL Beeld

…en Alexia denkt er nog even over na of ze ‘m wil overnemen. Gelukkig is daar Wim-Lex, die wel raad weet met het beestje.

Beeld: NL Beeld

Moijito

Het blijft bij de Oranjes echter niet alleen bij honden. In de koninklijke stallen staat namelijk ook Mojito: het paard van wie kroonprinses Amalia trotse eigenaresse is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Nu Amalia druk met studeren is, Ariane is uitgevlogen naar Italië en Alexia heel veel plannen heeft maar nog niks gepland en je het met haar dus nooit weet, hebben Máx en Wim-Lex in ieder geval nog heel wat viervoeters om zich over te ontfermen. Fijne Dierendag!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @koninklijkhuis 

Laatste nieuws