Hoe gaat het nu met gravinnen Luana en Zaria?

Hoe gaat het met de dochters van prinses Mabel?

Als dochters van prinses Mabel hebben de jonge Luana en Zaria beiden een gravinnen-titel, maar ze groeien verder vooral buiten de spotlights op. Toch maken de kleindochters van prinses Beatrix hier en daar een zeldzame verschijning!

Jonge royals

We zagen ze voorheen als kleine meiden nog heel af en toe hun opwachting maken naast de rest van de Oranjes, maar de afgelopen jaren stonden Luana en Zaria steeds minder vaak in de spotlights.

De twee dochters van wijlen prins Friso en prinses Mabel zijn dan ook grotendeels als een stel heel gewone meiden opgegroeid – met hier en daar een sfeervol uitje op de Groene Draeck of naar Lech.

luana zaria
Beeld: NL Beeld

Tienergravinnen

Inmiddels zijn de twee echte tieners. Oudste dochter Luana werd geboren in maart 2005 en is nu achttien, en jongste dochter Zaria zag in juni 2006 het levenslicht en is nu dus zeventien jaar oud. Toevallig hebben beide nichtjes van prinsessen Amalia, Alexia, en Ariane dit jaar nog naast hun koninklijke familieleden hun opwachting gemaakt.

Zo zagen we in juni dit jaar gravin Zaria naast haar moeder en oma op de rode loper…

zaria mabel beatrix
Beeld: NL Beeld

…en verscheen Luana met haar oom en tante bij de Grand Prix van Zandvoort eind deze zomer!

Beeld: NL Beeld

Royals in Londen

Beide gravinnen zijn geboren en getogen in de Britse hoofdstad, waar zij anno nu in de wijk Hammersmith wonen. Hier zou oma Beatrix regelmatig op bezoek gaan. Ondanks de hechte banden van Luana en Zaria met de rest van de Oranjes, hebben zij beiden geen plek in de troonopvolging. Dat komt omdat prins Friso destijds voor zijn huwelijk met Mabel geen parlementaire toestemming had aangevraagd.

In Londen volgde Luana haar lessen aan de Sevenoaks School, waar ze onder meer betrokken was bij de schoolkrant, The Penny Argus, én zich een bijzonder begaafd zeiltalent toonde. Zo wist ze in 2022 zelfs een prestigieuze wedstrijd voor haar school te winnen.

Kortom: de gravinnen hebben het goed voor elkaar in Londen – maar stiekem hopen we dat we ze de komende jaren nog vaker te zien krijgen. Hun verrassende verschijningen eerder dit jaar beloven in elk geval veel goeds!

Bron: Beau Monde archief, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws