Hoera! Prins Constantijn mag vandaag 54 kaarsjes uitblazen

We verzamelden de leukste kiekjes van de prins door de jaren heen!

Vandaag 54 jaar geleden werd prins Constantijn geboren in het Academisch ziekenhuis in Utrecht, als derde zoon van prinses Beatrix en prins Claus. Ter ere van zijn verjaardag delen we zes leuke kiekjes van het broertje van Willem-Alexander door de jaren heen. Van harte gefeliciteerd namens de redactie van Beau Monde, hoogheid!

We beginnen met een gezinsfoto van de Oranje’s uit de (hele) oude doos. Op het beeld zien we de koninklijke familie poseren ter gelegenheid van de doop van de jarige job in 1970. Hoe zoet!

doop prins Constantijn
Beeld: Nationaal Archief

Een paar maanden later is de baby op de vorige foto, uitgegroeid tot een schattig peutertje. Deze foto is precies 53 jaar geleden gemaakt, op de eerste verjaardag van de prins in 1970.

prins Constantijn eerste verjaardag
Beeld: Nationaal Archief

Dan maken we nu een sprong vooruit in de tijd. Hier zien we hoe prinses Beatrix en prins Claus met hun drie zoons door de tuin van paleis Huis ten Bosch fietsen in 1981. Wat zijn ze toch lekker gewoon gebleven!

de koninklijke familie op de fiets
Beeld: NL Beeld

Dan gaan we verder met een groepsportret van de drie zoons van Bea en Claus, gemaakt in 1989. Wat een jonge koppies hè? Van links naar rechts zie je eerst prins Constantijn, vervolgens prins Willem-Alexander en tot slot prins Friso.

En ligt het aan ons, of zien we in de jonge prins zijn zoon Claus-Casimir terug?

groepsportret jongens van Oranje
Beeld: Nationaal Archief

Fast forward naar het jaar 2001. Op deze foto staat prins Constantijn afgebeeld met zijn prachtige vrouw: prinses Laurentien. En als we de foto zo bekijken, zijn die twee eigenlijk geen spat veranderd!

Beeld: Nationaal Archief

Steevast wordt er een fotomoment ingepland met de koninklijke familie tijdens de jaarlijkse skivakantie in Lech. Ook van het gezin van prins Constantijn worden prachtige plaatjes geschoten. Kijk die trotse papa eens stralen!

Beeld: NL Beeld

Groot feest?

Hoe de prins z’n 54e verjaardag vandaag gaat vieren, is verder niet bekend. Wel heeft het Koninklijk Huis vanmorgen al hun felicitaties aan de jarige prins gedeeld via sociale media.

Wie weet: gaat de prins voor een bescheiden een stukje appeltaart met de kroost? Of zouden z’n ondernemende kids samen een groot feest voor hun vader bedacht hebben? Wie weet! Wij proosten in elk geval op afstand mee – op uw gezondheid, hoogheid!

Bron: Nationaal Archief, NL Beeld | Beeld: Nationaal Archief, NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..