Harry en Meghan stralen dubbelop bij verschijningen in New York

'Onmogelijk om niet in tranen uit te barsten', aldus de Duchess.

Gisteren was het de Dag van Mentale Gezondheid, en daar werd wereldwijd bij stilgestaan. Zo zagen we prins William en prinses Kate hun opwachting maken in Birmingham, en bracht koningin Letizia een heuse rap ten gehore. Ook de Sussexes zetten zich in voor de goede zaak, en verschenen gisteren bij twee evenementen.

Betrokken

Prins Harry zet zich natuurlijk met hart en ziel in voor veteranen met z’n Invictus Games, en hertogin Meghan is een uitgesproken voorvechter van vrouwenrechten en gelijkheid. Maar samen houden ze zich ook volop bezig met projecten op het gebied van mental health, het is dan ook geen verrassing dat het paar zich gisteren liet zien bij een publiek uitstapje.

Het bleef echter niet bij één evenement – welnee. De Sussexes trokken van een school in New Yorkse wijk Brooklyn naar een emotioneel evenement in de wijk Manhattan, én hadden tussendoor nog tijd voor een snelle outfit-wissel.

Casual

Zo gingen de Duke en Duchess in de middag langs bij de Marcy Lab School, naar eigen zeggen een ‘alternatief voor college dat jongvolwassenen van onderschatte achtergronden voorbereidt op goedbetaalde carrières in tech’. Hier lieten de Sussexes zich in casual chic outfits zien, en ging Megs – lekker toepasselijk – gekleed in een varsity-stijl jasje.

Deze combineerde ze met een stijlvolle zwarte outfit en een set chique pumps van Jennifer Chamandi. Lief detail: dat jack van Meghan kreeg ze cadeau bij een bezoekje aan een school in Dagenham in 2020, wat één van haar laatste officiële evenementen was als working royal.

Chique in designer

In de avond maakte het paar vervolgens hun opwachting bij een evenement van Project Healthy Minds, waar zij als vertegenwoordigers van hun Archewell Foundation een panelgesprek hostten. De luchtige sfeer van de middag maakte plaats voor een emotioneel gesprek: de avond stond namelijk in het teken van ouders die ’tragische verliezen hadden geleden als resultaat van het social media-gebruik van hun kinderen’.

Meghan deelde: “Een jaar geleden ontmoetten we een aantal van deze families, en het was onmogelijk om niet in tranen uit te barsten bij het horen van hun verhalen – zoals velen van jullie hier vandaag ook.” Op verschillende beelden van het evenement is te zien hoe de Sussexes geëmotioneerd luisteren naar de ervaringen van de aanwezige ouders.

Toch was er ook ruimte voor enkele, luchtigere momentjes tussendoor. Zo deelde Meghan dat het moederschap het ‘allerbelangrijkste in haar hele leven’ was, alvorens even te pauzeren, een blik te werpen op manlief, en te vervolgen: “…naast natuurlijk het echtgenote zijn, van deze hier.”

Elegant

Voor deze bijzondere avond liet Meghan haar casual chic outfit achterwege, en koos ze voor een elegant off-shoulder broekpak van Altuzarra, weet fashion-blog Mad About Meghan te melden. Deze combineerde ze met een set lichte Aquazurra-pumps. Een set subtiele juwelen (waaronder oorhangers met de geboortestenen van Harry en zoontje Archie) maakte de outfit goed af. Subtiel, elegant, en toch heel eigen – zo zien we Megs graag!

Bron: Harper’s Bazaar, Mad About Meghan, Hello! Magazine, Archewell Foundation | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws