Maakt het leven mooier

Wie is de Assepoester van prins Christians bal?

Of Assepoester zich even wil melden!

Queen Margrethe of Denmark, Prince Christian, Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary arrive to attend Prince Christian of Denmark’s 18th birthday with a Gala Dinner at Christiansborg Palace

Inmiddels is de extravagante verjaardagsfuif van de Deense prins Christian alweer een aantal dagen geleden. En zoals het een goede royal party betaamt, werden er heurrrlijk veel foto's gemaakt van de prachtige gala-looks die vanzelfsprekend op het Instagram-account van het Deense koningshuis verschenen. Maar daarnaast passeerde ook een ander opmerkelijk bericht de revue op de sociale media van het Deense hof.

Gevonden voorwerpen

Zondag 15 oktober mocht prins Christian alweer achttien kaarsjes uitblazen - wat worden ze snel groot! - en dat werd groots gevierd op het Christiansborg-paleis in Kopenhagen. Na een uitgebreid en ongetwijfeld peperduur diner, mochten de koninklijke voetjes van de vloer tijdens het feest. Toen het feestgedruis was vertrokken en de rust in het paleis wederkeerde, deed het Deense hof een opmerkelijke ontdekking.

Tussen de gevonden voorwerpen vonden de medewerkers namelijk een gouden glitter-pump! Het Deense hof heeft vervolgens een bericht geplaatst op de Instagram-pagina om te achterhalen wie de eigenaar van de opvallende schoen is. Voor het gemak hebben we de oproep maar even door Google Translate gehaald, ze beginnen de tekst in ieder geval met een inkoppertje:

"Is het mogelijk dat Assepoester gisteravond haar schoen is verloren?" Het bericht gaat verder met de tekst: "Nadat de gasten van het galadiner van Hare Majesteit de Koningin gisteravond vertrokken, werd deze eenzame naaldhak achtergelaten in Paleis Christiansborg." Mocht er iemand één schoen missen, dan is deze persoon van harte uitgenodigd om contact op te nemen met het het paleis.

Reacties

In de reacties onder het bericht is het natuurlijk hilariteit alom. "Nee, nee, je moet prins Christian eropuit sturen en het uitproberen bij alle uitgenodigde meisjes in het koninkrijk. Anders loop je het risico dat kwaadaardige stiefzusters zichzelf als eigenaren melden!", luidt een reactie met ruim 3.500 likes. Ook Duitse schoenenwinkelketen Deichmann kan het niet laten om een Assepoester-gerelateerde opmerking achter te laten. "We hopen dat ze haar badkuip heeft bereikt voordat deze in een pompoen veranderde! We zijn blij dat onze schoenen het bal hebben gehaald. Als de prinses van ver komt, geven we graag een nieuw paar!", luidt de gulle reactie van het bedrijf.

Ook wordt er openlijk waardering uitgesproken voor de humoristische werknemer die het bericht over het muiltje plaatste: "Directe salarisverhoging voor de PR-medewerker in het koninklijk huis die met dit idee kwam." Wij kunnen niets anders dan het daarmee eens zijn!

Assepoes Amalia?

En chauvinistisch als we zijn, vroegen wij ons natuurlijk gelijk af of onze prinses Amalia de eigenaar van de schoen is. Maar dit blijkt niet het geval te zijn, want zij droeg zondagavond namelijk prachtige, blauwe Monolo Blahnik's. Achter de pumps van onze kroonprinses schuilt overigens óók een interessant verhaal.

Ieders favoriete columniste droeg de beroemde designerschoenen toen ze de fameuze woorden 'I do' uitsprak tegenover Mr. Big op hun bruiloft in de New York City Hall. De schoenen waren meteen groot favoriet bij fans aangezien de schoen de geweldige stijl van Carrie Bradshaw omvatten: enorm glamoureus en fabelachtig onconventioneel.

Eigenaresse

Maar wie denkt dat de eigenaresse van de schoen voor altijd een mysterie zal blijven, heeft het fout volgens de Deense nieuwssite Ekstra Bladet. De gouden pump behoort namelijk tot de achttienjarige Anne-Sofie Tørnsø Olesen. En wat blijkt: het ging al die tijd om een geplande stunt van de jonge vrouw. Al eerder tijdens het feest had ze geprobeerd haar muiltje à la Assepoester achter te laten, maar omdat er toen veel mensen over struikelden kreeg ze het terug. Op een rustig moment deed ze vervolgens een tweede poging et voilà, de rest is geschiedenis.

De grappenmaker heeft aangegeven de schoen niet terug te hoeven, het paar kostte haar namelijk maar 400 Deense kronen. Dat is omgerekend ongeveer 53 euro. Koopje dus!

Bron: Blauw Bloed, Hello! Magazine, Ekstra Bladet | Beeld: NL Beeld