Eloise van Oranje schrijft boek voor het goede doel

Het kinderboek gaat over duurzame mode, wat precies in haar straatje past.

‘Gravinfluencer’ Eloise van Oranje en collega Giel de Winter hebben elk een boek geschreven voor de kinderboekenreeks ‘Onze Wereldboeken’. De boeken zijn tot stand gekomen in samenwerking met twee inspirerende goede doelen. Je krijgt ze gratis bij aankoop van specifieke Unilever-producten in alle Kruidvat-filialen van 6 tot en met 19 november.

Het doel

Eloise van Oranje heeft de handen ineen geslagen met de Schone Kleren Campagne om bewustwording te creëren rondom de problemen door fast fashion. Aan de andere kant zet Giel de Winter zich, in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind, in om het belang van positieve aandacht voor de ontwikkeling van kinderen te benadrukken. De kinderboeken zijn bedoeld om zowel thuis als op school de dialoog aan te wakkeren over verschillende, soms complexe maatschappelijke kwesties, zoals klimaat, duurzaamheid en een onveilige leefomgeving. De verhalen worden versterkt aan de hand van illustraties van Nicole van Dooren en Noëlle Smit.

De boeken

Gravin Eloise heeft besloten om haar boek in samenwerking met de Schone Kleren Campagne te schrijven. Op haar sociale mediaplatforms heeft Eloise het onderwerp ‘duurzame mode’ al meerdere keren aangehaald. Zo vertelde ze onder andere, dat ze bijna al haar kleding tweedehands aanschaft. De royal benadrukt het belang van de Schone Kleren Campagne, die niet alleen pleit voor verbeterde arbeidsomstandigheden, maar ook voor eerlijke kledingproductie. Eloise benadrukt: “Dit aspect is voor mij van groot belang. Ik hoop via dit boek deze boodschap te kunnen verspreiden.” Een mooi streven van de prinses, non?

Giel de Winter, bekend als programmamaker, presentator, YouTuber én vader van twee kinderen, heeft in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind, een ander boek tot stand gebracht. In dit boek benadrukt hij het grote belang van oprechte aandacht voor kinderen. Dit draagt volgens hem bij aan het gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen bij een kind. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat mijn kinderen zich veilig voelen om alles, wat het ook is, met mij kunnen bespreken. Ik heb dat vroeger zelf niet altijd gedaan omdat ik een binnenvetter was”, aldus Giel. “Ik hoop dat ik met dit boek ouders kan inspireren om hier veel aandacht aan te schenken in het belang van hun kinderen.”

Prinses Laurentien

Dat Eloise voor dit project is gevraagd, komt zeker niet als een verrassing. Haar moeder, prinses Laurentien, is namelijk een regelrechte boekenwurm. Zo steunt de vrouw van prins Constantijn verschillende initiatieven die met taal en taalontwikkeling te maken hebben. We zagen haar begin dit jaar bijvoorbeeld het startschot geven voor twintigste editie van De Nationale Voorleesdagen op een basisschool in Nederland. Ook las ze daar de kinderen voor tijdens het voorleesontbijt. Het blijkt dat, in dit geval, de koninklijke appel dus niet ver van de boom valt!

Scholen

Deze unieke Onze Wereldboeken-actie is mogelijk gemaakt door Unilever, in samenwerking met alle Kruidvat-winkels. Voor meer informatie over dit initiatief en de boeken: www.onzewereldboeken.nl.

Niet alleen thuis kunnen ouders met hun kinderen het boek lezen. Ook op school kunnen juffen en meesters aan de slag met dit boek en het speciale lesmateriaal dat voor dit project ontwikkeld is. Speciaal voor de groepen 1 tot en met 5, is het zo ingericht dat het ingezet kan worden op het digibord. Met verschillende werkvormen zoals: kijken, lezen, spelen, maken, vertellen en presenteren.

Bron: Archief Beau Monde, Onze Wereldboeken | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..