Wow: prinses Diana zonder haar kenmerkende boblijn

Maar prachtig als altijd!

Op bijna alle foto’s die we van de altijd prachtige Lady Diana kennen, zien we haar met dat o zo typerende korte kapsel. Maar wat blijkt: de prinses is niet altijd door het leven gegaan met diezelfde coupe. Zeldzame archieffoto’s laten ons zien hoe de inmiddels overleden prinses van Wales eruitzag met langer haar. En ook deze look stelt – natuurlijk – niet teleur!

Piepjonge prinses

In 1980 slaat de vonk over tussen kroonprins Charles en de aristocratische tiener, Lady Diana Spencer. In februari 1981, enkele maanden voor haar twintigste verjaardag, gaat hij voor haar op één knie. Op de verlovingskiekjes leren we Diana direct kennen als jongedame met een eigen stijl, en door de jaren heen wordt haar korte kapsel razend populair. Menig vrouw sloeg massaal haarlak in om te pogen Lady Di’s iconische coupe na te maken.

Archiefkiekjes

Maar Diana had niet altijd zo’n kort kapsel. Op een zeldzaam archiefkiekje uit 1971 zien we bijvoorbeeld de tienjarige Lady Spencer met haar lange blonde lokken in het zonnetje.

diana lang haar
Beeld: Brunopress

Verloving

Maar ten tijde van de verloving zijn die lange lokken verdwenen. En die blijven grotendeels weg tot haar tragische dood in 1997. Een flinke verlovingsring, een keurig outfitje en een gekortwiekt kapsel bij de bekendmaking van hun verloving.

diana lang haar
Beeld: Brunopress

In 1984 lijkt het er even op dat Lady Di haar haren dan toch laat uitgroeien. Maar goed: met haar zwangerschap van prins Harry, de bevalling, en natuurlijk het bestaan als moeder van twee piepjonge zoontjes naast haar drukke leven als royal: vind maar eens een momentje voor een kapbeurt.

diana lang haar
Beeld: Brunopress

Maar dit is ongeveer zo lang als het wordt met de prinses. Hierna gaat de schaar erin, en zien we geen lange lokken meer bij de prinses van Wales. Met een hoop haarlak en een knipbeurt op z’n tijd ziet de prinses er altijd piekfijn uit.

Bron: Vogue, Marie Claire | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws