Lief! Prins François steelt menig hart tijdens werkbezoek

Je kunt niet vroeg genoeg met die royal duties beginnen.

Zoals een echte royal betaamt, moeten koninklijke taken er met de paplepel worden ingegoten. En daar zijn Guillaume en Stéphanie van Luxemburg het helemaal mee eens. De jonge prins François ging dinsdag met zijn ouders mee op werkbezoek, en dat leverde een hoop vrolijke kiekjes op!

Hoog bezoek

Hoewel we ons kunnen indenken dat echt iédereen blij is met de komst van een kleine prins, hebben ze voor de gelegenheid toch wel de perfecte plek uitgekozen: een bejaardentehuis! In ‘Elysis’ in het Luxemburgse Neudorf ontmoette François veel mensen van een respectabele leeftijd, die het maar al te gezellig vonden dat de vrolijke vorst langs kwam.

”Het Erfpaar hervatte hun bezoeken aan de ouderen, voor het eerst vergezeld door Prins François”, schrijven de Luxemburgers op Instagram.

Zoet! Op de fotoreeks – die meteen erg royaal is – zien we het kleine prinsje in de armen van mama. Er worden zelfs wat close-ups van de jongeman gedeeld – en wat is-ie schattig! Toegegeven, we hebben zelden zo’n vrolijke (en knappe!) babyprins gezien. Kun je nagaan wat voor handsome prince dit over twintig jaar zal zijn!

Het bezoek aan het tehuis is overigens niet het eerste koninklijke bezoekje dat prins François aflegt. Hij ging eerder al moet moeders mee naar het MUDAM Museum of Modern Art in de stad Luxemburg, waar hij – uiteraard – ook menig hart stal.

Trotse ouders

De zeven maanden oude spruit van Guillaume en Stéphanie draagt maar liefst vijf namen: François Henri Luis Marie Guillaume. Voor het gemak laten we het maar bij François – dat doen de trotse ouders ook. De kersverse prins is au moment derde in de lijn naar de troon, na zijn vader, kroonprins Guillaume, en broertje, prins Charles. De kleine prins is bovendien het zevende kleinkind voor het groothertogelijke paar.

Voorbeeldige vorst

Afgelopen juni werd de kleine François in het bijzijn van de voltallige familie gedoopt. En hoewel we allemaal de horrorverhalen van kleine spruiten kennen die verre van gediend zijn van zo’n ceremonie, leek François het juist allemaal wel prima te vinden! Op kiekjes was te zien hoe het jonge prinsje rustig in slaap dommelde in de armen van zijn moeder. Het is ons allang duidelijk: je kunt alle kanten met het voorbeeldige prinsje op. En als het aan ons ligt, volgen er meer van dit soorten vrolijke werkbezoekjes!

Bron: Instagram @courgrandducale, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws