Ach: óók de man van Chantal Janzen lijdt aan de mannengriep

'Na een paar dagen is ook hij op wonderbaarlijke wijze genezen.'

Zielig wegkruipen in een hoekje en al kreunend kenbaar maken het toch wel héél zwaar te hebben wanneer er een verkoudheid op komt zetten: het zijn symptomen die vooral mannen vaak vertonen. In &C vertelt Chantal Janzen dat ook háár man aan de mannengriep lijdt.

Mannengriep

De griep hebben is voor niemand leuk. Toch komen we er met een strip paracetamols, thee met honing en hooguit een paar dagen thuis uitzieken er al snel weer bovenop. Maar als we de meeste mannen mogen geloven, is de griep voor hen toch echt wel het ergste wat een mens kan overkomen. Werken kan absoluut niet, maar zelf een boterham smeren is ook al snel te veel gevraagd.

Chantal Janzen

Natúúrlijk scheren we niet alle mannen over één kam, maar de mannengriep is toch echt een fenomeen dat menig vrouw bij haar echtgenoot herkent. Zo ook Chantal Janzen, die in &C schrijft dat ook haar man Marco Geeratz het nét een tikkeltje zwaarder lijkt te hebben wanneer hij een griepje te pakken heeft.

“Zodra Marco ziek is, beginnen wij met de playlist voor de uitvaart”, grapt Chantal in het blad. ”Er is toch iets mis met me, hè?’ zegt hij dan, op zo’n samenzweerderige toon. ‘Jawel’, is dan meestal mijn antwoord. (…) ‘Je hebt de griep schat.’ Iets wat dan meestal met een diepe zucht wordt beantwoord.” Toch komt dit gedrag voor Chantal niet geheel uit de lucht vallen. “Hij denkt gewoon altijd dat hij er iets aan overhoudt, wellicht gevoed door een pittige burn-out in het verleden.”

Gelukkig komt Marco er – net als alle mannen met de mannengriep – na een paar dagen weer bovenop. “Na een paar dagen is ook hij op wonderbaarlijke wijze genezen, zonder blijvende hoest of vuurrood hoofd vanwege een continue lichaamstemperatuur van 40 graden”, aldus Chantal. Ha!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws